Hirdetés

Már a Facebookra is begyűrűzik az Instagram tiktokosodása



|

Új funkciókkal egyengeti tovább a Meta a TikTok-ellenes csodafegyernek szánt Reels útját.

Hirdetés

A cégvezető Mark Zuckerberg korábban már többször is elismerte, nemrég pedig a Pew Research Center is rámutatott, hogy mekkora veszélyt jelent a kínai TikTok sikere a Facebookra és az Instagramra épülő Meta-birodalomra nézve.

Az elemzőcég szerint a fiatalok ugyanis tömegesen menekülnek a legfontosabb bevételi forrást jelentő Facebooktól, amit csak a még mindig feltörekvőben lévő Instagram ellensúlyoz valamelyest. Nem csoda hát, hogy Zuckerbergék igyekeznek minél jobban összemosni a két platformot.

Hirdetés

Ezt szolgálja az a nemrég bejelentett változtatás, melynek értelmében már a Facebookon is posztolhatók az ún. Instagram Reels-videók. Ezeket a rövid, zenékkel és miegymással felturbózható tartalmakat még 2020-ban vezették be az eredetileg képmegosztóként indult közösségi oldalon, lényegében egy az egyben lemásolva a TikTok receptjét. A Snapchattől ellesett Instagram-sztorikhoz hasonlóan ezek mostantól azonnal kikerülhetnek a Facebookra is, tovább tiktokosítva a jó öreg arckönyv felhasználói élményét.

S ha már a sztoriknál tartunk, mostantól arra is lesz lehetőség, hogy Reels-videókat generáljunk a korábban megosztott történeteinkből, illetve újabb opciókat kapunk a meglévő Reels-tartalmaink remixelésére is. Emellett a Reelsre is kiterjesztik a sztoriknál tavaly óta elérhető közösségi matricákat, amelyeket a követők adhatnak hozzá a videókhoz, interaktívabb élménnyé téve a tartalomfogyasztást. A matricák extra funkciója, hogy egyben afféle hashtagként is szolgálnak, vagyis minden videó egy felületen tekinthető meg, amihez hozzáadtak egy bizonyos matricát.

A Meta végezetül azt is beharangozta, hogy a Creator Studión keresztül mélyebb betekintést enged majd az alkotóknak a Reels-videók statisztikáiba, így a tartalomgyártók jobban átláthatják, hogy mire harap a közönségük.

Az intézkedések alapján egyértelmű, hogy a Zuckerbergék egy erős, már-már önálló központi platformmá szeretnék faragni a Reelst, ám korántsem biztos, hogy a Facebook idősebb közönsége is ráharap majd ezekre a tartalmakra. Azt pedig egyelőre nehéz elképzelni, hogy épp ez csábítaná vissza a tiniket a veterán közösségi oldalhoz, ami a maga 18+ évével már öregebb, mint a hőn áhított célközönsége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.