Hirdetés

Masszív DDoS-támadást hárított el a Cloudflare csapata



|

A Cloudflare kevesebb mint fél perc alatt azonosította is kivédte az offenzívát.

Hirdetés

Sok kellemetlenséget lehet okozni egy jól időzített túlterheléses támadással, aminek számos célpontja lehet, így akár weboldalakat vagy online játékokat is simán térdre lehet kényszeríteni vele.

A digitális védelemmel foglalkozó Cloudflare igyekszik felvenni a harcot a DDoS-támadások ellen, és nemrég egy olyan próbálkozást akadályoztak meg, ami nagy valószínűséggel komoly károkat okozott volna, ha véghez tudják vinni.

Hirdetés

A Cloudflare a valaha volt egyik legnagyobb DDoS-támadást fedezte fel nem olyan régen, aminek egy meg nem nevezett, kriptovalutás platform volt a célpontja. A kibertámadás több mint 15 millió kéréssel árasztotta el a hálózatot, de a vállalat mérnökei kevesebb mint 20 másodperc alatt beazonosították és elhárították a fenyegetést. Habár picit bonyolította a dolgot, hogy a megszokott HTTP helyett HTTPS-t használtak.

A csapat szerint a támadást vezénylő botnet 6000 botot futtatott, amelyek a világ 112 országából származtak. Jól mutatja a Cloudflare grafikája, hogy milyen kevés idő kellett ahhoz, hogy felpörögjön az offenzíva, és mindössze másodpercek alatt milliókkal ugrott meg a kérések száma.

Az összegyűjtött adatok alapján a támadások túlnyomó része, majdnem 15%-a Indonéziából indult, de előkelő helyen szerepel még Oroszország, Brazília és India is. Ráadásul meglepő módon sok közülük nem otthoni hálózatokból, hanem adatközpontokból indult útnak.

Közben már az Oracle is kiadott egy tájékoztatást az ügy kapcsán, ugyanis a masszív DDoS-támadás olyan szerverek miatt valósulhatott meg, amelyek Java-alapú alkalmazásokat használó szolgáltatóktól származtak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.