Hirdetés

Meghackelték az Europolt



|

A támadók azt állítják, hogy titkosított rendőrségi dokumentumok birtokába jutottak.

Hirdetés

Hivatalosan is megerősítette az Európai Unión belüli rendőrségi együttműködés legfontosabb szervezete, az Europol, hogy hackertámadás érte az egyik oldalát - írja a Bleeping Computer. A támadás az EPE (Europol Platform for Experts) névre keresztelt felületet sújtotta, ahol az európai rendőrségek tudnak kommunikálni, bűnügyekkel kapcsolatos információkat megosztani, segítséget, illetve tanácsokat kérni.

A hekkerek azt írták, hogy az oldalon belül sikerült feltörniük a kiberbűnözéssel foglalkozó EC3 Space nevű csoportot, amit lényegében több ezer online bűncselekményekkel foglalkozó rendőr és specialista használ, mi több, a felület egyes részei még az EU-n is túlmutatnak.

Hirdetés

Mindeközben az Europol azt nyilatkozta, hogy a támadók nem fértek hozzá érzékeny adatokhoz. A hekkerek egyébként néhány képernyőfotót is közzétettek, ám az Europol nem erősítette meg ezek hitelességét.

Kiderült továbbá, hogy a támadást az IntelBroker névre keresztelt hackerkollektíva hajtotta végre, amely már korábban is több hasonló amerikai rendvédelmi szervet vett célba, de még a hadseregtől, a bevándorlási hivataltól és a határőrségtől is adatokat lopott, majd szivárogtatott ki.

Az Europol rendszereibe egyébként már korábban is bejutottak hackerek, legutóbb tavaly ősszel, amikor a szervezet vezetői, többek között az igazgató, Catherine De Bolle személyes aktáit lopták el, majd publikálták az interneten. A mostani eset következtében az EPE oldalát átmenetileg lekapcsolták, így jelen pillanatban nem elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.