Hirdetés

Megint rekordot döntött az ASUS videokártyája



|

Egy GeForce RTX 4090 ROG Matrix grafikus kártya döntötte meg a 3DMark Fire Strike extrém pontszám korábbi rekordját.

Hirdetés

A SPLAVE "művésznéven" ismert Allen Matthew korábban már megmutatta, hogy az ASUS GeForce RTX 4090 ROG Matrix kártya akár 4 GHz-nél magasabb órajelen is üzemeltethető - ehhez csak megfelelő tápellátás és folyékony nitrogén hűtés szükséges. SPLAVE most ismét jelentkezett, és a kártyával megdöntötte a 3DMark Fire Strike extrém korábbi legmagasabb pontszámát - ráadásul nem is kicsivel több, mint ezer ponttal.

A rekorddöntés során a kártya 3885 MHz-es órajelen üzemelt, a GPU hőmérséklete pedig -34,6 celsius fok volt. A videokártya memóriája 1563 MHz-es órajel mellett 1,2 TB/s-os sávszélességet nyújtott.

Hirdetés

Természetesen a kártyát egy szintén tuningolt alaprendszer szolgálta ki, amely ASRock Z690 Aqua OC alaplapra, Intle Core i9-13900KF processzorra és DDR5-6446 memóriákra épült. A processzor, szintén folyékony nitrogén hűtéssel, 7554 MHz-es járt.

Ami pedig a konkrét számokat illeti, a 3DMark Fire Strike extrém pontszám 56.489 lett, 2,5 százalékkal, azaz több, mint 1000 ponttal túlszárnyalva a korábbi rekordot - amit egyébként ugyanez a videokártya tartott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.