Hirdetés

Meglepetés: az iPhone X utódja minden eddiginél drágább lesz



|

A jelentések szerint az abszolút csúcsmodell vételára az 1200 eurót is meghaladhatja.

Hirdetés

Bár egy darabig lehetséges árcsökkentésekről hallottunk, a legutóbbi jelentések szerint az idei csúcs-iPhone minden eddiginél drágább lesz. Az Apple tavaly soha nem látott magasságokba lépett az iPhone X 379 990 és 436 990 forintos vételárával. 

Hirdetés

A kezdeti felháborodások ellenére jó startot vett az iPhone X, igaz, később az Apple a megrendelések csökkentésére kényszerült (ami arra utal, hogy sokaknak tényleg elege van az állandóan emelkedő vételárakból). 

Mindezek ellenére a legutóbbi jelentések mégis arról szólnak, hogy az Apple az iPhone X utódjának még magasabb indulóárat adna. Az iPhone X utódja nagyobb kijelzőt kap, a vételára pedig 1100 dollártól indulhat. Ha figyelembe vesszük a nagyobb tárhellyel szerelt verziót, akkor annak az ára akár jóval 1200 dollár (vagyis euró, és még némi felár) fölé is kúszhat. 

Ezzel párhuzamosan 300 dollárra mérséklődhet a 2016-os iPhone SE ára, ami sokakat átcsábíthat az iOS-es világba. Az Apple stratégiája állítólag az, hogy a prémium funkciókat az olcsó eszközein is elérhetővé teszi (és eközben csökkenti régi modellek árát). Ezután a vásárlókat a drágább készülékek felé igyekszik majd terelni, ha azok frissítenek. Mindezzel egyszerre még drágább termékkategóriákat is létrehoznának, hogy még tovább bővítsék a vásárlók körét. 

2010 óta az Apple folyamatosan emeli az iPhone-ok átlagos vételárát: 670 dollár alól közel 800-ra értünk nemrég, és most valószínűleg elérjük a 900-at. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.