Hirdetés

Megvan, hogy az Apple mikor nevezi át a legfontosabb szolgáltatását



|

Búcsúzzatok el az Apple ID-től, már nem maradt sok ideje hátra.

Hirdetés

Tulajdonképpen napjainkban már bármilyen Apple eszköz használatához szükséges egy felhasználói fiók, beleértve az almás vállalat streamingplatformját, az Apple TV+-t is. Ez eddig az Apple ID névre hallgatott, amelyet nem volt nehéz megjegyezni senki számára, viszont a cég úgy érezte, hogy átnevezésre van szükség, és erről először egy iparági bennfentes számolt be márciusban

A szivárogtató akkor azt írta, hogy az Apple júniusban jelentheti be a döntést, aztán valamikor ősszel számíthatunk arra, hogy megtörténik az átállás, így a fejlesztőknek és a felhasználóknak is lenne elég idejük alkalmazkodni, megszokni az új nevet, ami az Apple Account lehet. 

Hirdetés

A feltételezésekkel ellentétben az Apple nem a WWDC-n ejtette meg a bejelentést, hanem egy nemrég kiadott sajtóközlemény végén harangozta be, hogy valóban Apple Accountra kereszteli át az Apple ID-t és igaznak bizonyult az is, hogy az ősz folyamán számíthatunk rá: 

"Az iOS 18, az iPadOS 18, a macOS Sequoia és a watchOS 11 megjelenésével az Apple ID-t Apple Accountra nevezzük át, hogy a szolgáltatásainkban és eszközeinken egységes legyen a bejelentkezési élmény, és a felhasználók meglévő hitelesítő adataira támaszkodjon."

Az Apple ID olyan régóta megszokott része az Apple ökoszisztémának, hogy nehéz megmondani, pontosan mikortól kezdtük el használni: a vállalat felhasználóinak először 2000-ben, az iTools esetében kellett bejelentkezniük bármibe, alighanem akkor használták először, majd 2003-ban jött az iTunes Music Store, ahol már gyakrabban, hivatalosan Apple ID-nek nevezték a bejelentkezést. Tehát mintegy negyed évszázada van velünk ez a megnevezés, ez pedig ősszel véglegesen megváltozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.