Hirdetés

MI által vezérelt exoskeletont terveztek egy kanadai egyetem mérnökei



|

A rendszer kamerafelvételek és mélytanulás alkalmazásával méri fel az ideális mozdulatokat.

Hirdetés

Egyedi fejlesztést végez a kanadai University of Waterloo egyik tudományos csapata, akik a mesterséges intelligenciával és a robotikával foglalkoznak. A mérnökök ugyanis egy olyan exoskeletont, vagyis mesterséges külső vázat terveznek, amely működéséhez ideális esetben nincsen szükség emberi gondolatokra és beavatkozásra.

Brokoslaw Laschowski, a projekt vezetője egy interjúban elmondta, hogy a terveik valamennyire hasonlítanak az önvezető autók ötletéhez és megvalósításához. Nekik is az a céljuk, hogy az exoskeleton működése teljesen független legyen, így gyakorlatilag teljes mértékben az ember helyett gyalogoljon.

Hirdetés

A fejlesztéssel természetesebben mozgó szerkezetet hoznának létre, amely könnyebben lenne irányítható, mint a jelenleg okostelefon applikációkkal vagy joystickekkel működtethető vázak.

A kutatók elsősorban úgy tesztelik az eszközt, hogy arra kamerákat szerelnek, a felvételeket pedig a mesterséges intelligencia elemzi. A szoftver felismeri a környezeti elemeket, így a tanulással érzekelni képes az ajtókat, lépcsőket és különböző egyéb tereptárgyakat is.

A projekt Laschowski elmondása szerint még rengeteg kutatást és finomítást igényel, a közeljövőben leginkább az egyenlőtlen felületen való közlekedésre, valamint a tereptárgyak és akadályok kikerülésére fókuszálnak a tervezők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.