Hirdetés

Bajok vannak az új Edge böngésző adatkezelésével



|

Hiába lett gyors a Microsoft új böngészője, a biztonsági tanulmányok eredményei nem valami biztatóak.

Hirdetés

Manapság villámgyorsan változnak a dolgok a tech szektorban, arra pedig már egyre kevésbé emlékszünk, amikor még hosszú időn keresztül az Internet Explorer volt a legnépszerűbb böngésző. A 2008-ban kiadott Google Chrome aztán mindent lekörözött idővel, a múlt hónapban 67 százalékos piaci részesedéssel bírt már, míg a Firefox, az IE és az Edge 9, 7,4 és 5,6 százalékon állt. A Microsoft az áttervezett, múlt hónapban kiadott új Edge böngészővel azonban a Chrome babérjaira tör, ráadásul eleve Chromium-alapú megoldást használ. 

Hirdetés

A korai tesztek alapján sebességben nagyszerű lett az új Edge, és még el is csábíthatja a Google böngészőjének a felhasználóit. 

A legutóbbi tanulmányok szerint azonban van pár dolog, amit nem árt tudni, ha valaki az átállást fontolgatja. A népszerű böngészőket Douglas J Leith vizsgálta egy írországi egyetemen, és arra jutott, hogy adatbiztonság és adatkezelés szempontjából aggasztó az új Edge és a Yandex is. Különféle azonosítókat küldenek a hardverről a fejlesztőnek, ez pedig nem kapcsolható ki. Az automatikus kiegészítéssel működő kereső is váratlan, távoli szerverekre küldözget adatokat, amelyek a funkcióhoz nem kapcsolódnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.