Hirdetés

Most már olyan ember is van, aki nyomtatott füllel büszkélkedhet



|

Természetesen 3D nyomtatással készült a szóban forgó műszerv.

Hirdetés

Nem olcsó mulatság, viszont az élet számos területén fel lehet használni a 3D-s nyomtatással készült dolgokat, így például az egészségügyben is.

Az amerikai 3DBio Therapeutics nem olyan régen pontosan ezzel a technológiával alkotott meg egy műfület, ami egy operációt követően ténylegesen valakié lett. Egy 20 éves, veleszületett rendellenesség miatt torz, kicsi füllel rendelkező páciensen tudott így segíteni a vállalat.

Hirdetés

A cég először a páciens sejtjeit felhasználva kinyomtatta a műfület, ami egy megfelelő öntőformában nyerte el végleges alakját. A műtétre még márciusban került sor, és a 3DBio Therapeutics tájékoztatása szerint a 3D-s nyomtatással készült szerv idővel regenerálódni fog, és megjelenését tekintve tényleg olyan lehet, mint egy valódi fül. Sajnos viszont annak a kockázata is fennáll, hogy a páciens szervezete egyszerűen kilöki majd a nem mindennapi eljárással készült műszervet.

Így tehát ez a megoldás még értelemszerűen nem vethető be szélesebb körben, de időközben már kezdetét vette a klinikai tesztelés, amelyhez sikerült is találni 11 alanyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.