Hirdetés

Működött a zsarolás, Elon Musk megkapta az 56 milliárd dolláros fizetést|

A részvényesek elsöprő többséggel szavazták meg a rekord összeget. Elon Musk boldog.

Hirdetés

Egy ideje már folyik a huzavona Elon Musk idei Teslás kifizetéseivel kapcsolatban. A dél-afrikai milliárdos, bár a részvényeknek csak 13 százalékát birtokolja, mégis óriási hisztit csapott amiatt, hogy egyesek nem akarják megszavazni neki azt a rekordösszegű kifizetést, amiből a magyar állam akár 15 repteret is vásárolhatott volna.

A sztori még 2018-ra nyúlik vissza, amikor a részvényesek egyszer már megadták volna Musknak, amit kér, ám egy delaware-i bíróság elkaszálta a tranzakciót egy túlbuzgó részvényes kérésére. A döntést hozó bíró arra hivatkozott, hogy az összeg indokolatlanul magas, és annak részleteiről nem is tájékoztatták megfelelően a részvényeseket.

Ezen felül a döntés azt is kifogásolta, hogy a kifizetést megszavazó érdekeltek túl közel álltak Muskhoz. Ez a kijelentés arra a kisbefektetői körre utalhat, akik éppen a techguru személye miatt szállhattak be pénzzel az üzletbe.

Hirdetés

A hosszas vita és üzengetések sora után csütörtökön végül a Tesla részvényesei megszavazták a felfoghatatlan nagyságú összeg kiutalását.

"A fenébe is, imádlak titeket srácok"

 - mondta Musk a részvényesek körében, miután megszületett a neki kedvező döntés.

Bár az új szavazás eredménye is megtámadható jogi úton, és többen már most hosszadalmas jogi csatározásra készülnek, a Tesla jogászai azt remélik, hogy erre most már nem kerül sor. A szavazati joggal rendelkező összegyűltek végül annak az indítványnak is helyt adtak, mely szerint a cég székhelyét átköltöztetik Delaware-ből Texasba.

Az ülésen, ahol a szavazásra is sor került, Musk bejelentése után, mely szerint jogosult a kért összegre, nevét skandáló részvényesek fogadták a színpadra lépő milliárdost. Beszédében méltatta a számára kedvező döntést hozó megjelenteket, majd ígéretet tett arra, hogy új fejezet helyett egy vadonatúj könyvet indítanak a cég életében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.