Hirdetés

Nagy bukta a Facebook videotelefonja, leállíthatják a lakossági forgalmazást



|

Búcsút inthet a felhasználói piacnak a Portal termékcsalád.

Hirdetés

A ma már Meta Platforms néven futó Facebook Inc. még 2018 őszén indította útjára a Portal nevű videótelefon termékcsaládját, amely a Messengeren és a WhatsAppon keresztül kínál kényelmes videóhívásokat, méghozzá beépített mozgáskövetéssel és Amazon Alexa okosasszisztenssel.

Az évek során megjelent Portal-modellek azonban nem igazán hódították meg a tesztelők és a folyamatos megfigyeléstől tartó közönség szívét, így manapság nem sokan tudják, hogy egyáltalán léteznek ezek a kütyük. Most pedig könnyen lehet, hogy már nem is kell fáradni az információ elraktározásával, egy friss jelentés szerint ugyanis a Meta az üzleti ügyfelekre fogja korlátozni a forgalmazást.

Hirdetés

A pletyka a The Informationtől származik, amely azt írja, hogy a meglévő vásárlóknak továbbra is biztosítani fogják a hosszú távú támogatást. A Meta állítólag azért tart ki az üzleti szektor mellett, mert a pandémia alatt a Portal-eladások enyhe emelkedését érzékelte a vállalati ügyfelek részéről.

Az IDC adatai szerint 2020-ban összesen 600 ezer, 2021-ben pedig 800 ezer fogyott a Portal különböző variánsaiból. Az utóbbi ugyan nem is hangzik rosszul, de ez még mindig csak az 1 százaléka a globális okoshangszóró-eladásoknak, amelyek kategóriájába a négy modellből (Portal TV, Portal, Portal Go, Portal Plus) álló termékcsalád is tartozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.