Hirdetés

Nem csak a reklámokkal sújtja a legolcsóbb csomag előfizetőit az Amazon Prime Video, most az élményen is rontanak nekik



|

Az Amazon nem méltatta annyira az előfizetőket, hogy értesítse őket a frissen felfedezett korlátozásról.

Hirdetés

Finoman szólva nem aratott osztatlan sikert a nézők körében, hogy az Amazon Prime Video január vége óta reklámokkal bombázza a legolcsóbb csomagjának előfizetőit, így aki továbbra is a régi nyugalmat élvezné, annak az eddigi 8,99 helyett már havi 11,99 dollárt kell havonta fizetnie ugyanazért a szolgáltatásért.

A jelek szerint viszont a kiskereskedelmi óriás nem elégszik meg ennyivel, és egy további megszorítással is az extra díj kicsengetése felé tereli az ügyfeleket, akiknek viszont egy árva szót sem szólt erről.

Elsőként a német 4kfilme.de szúrta ki, hogy az alapcsomag nézői már nem érhetik el a Dolby csúcstechnológiáit jelentő Dolby Vision HDR látványt és Dolby Atmos hangzást az ezeket támogató tartalmak alatt. Ennek értelmében a 3 dolláros extra havidíj kifizetése híján csak Dolby Digital 5.1-ben szólalnak meg azok a műsorok, amelyek korábban Vision és Atmost támogatással álltak rendelkezésre.

Hirdetés

A korlátozást más portálok, köztük Digital Trends és a Forbes  is megerősítették, majd az utóbbi érdeklődésére reagálva az Amazon is közölte, hogy nem hibáról, hanem szándékos döntésről van szó. A tisztánlátást ugyanakkor nagyban nehezíti, hogy a cég még egy e-mailt sem küldött a felhasználóknak a változtatásról. Az érintetteknek némi vigaszt nyújthat, hogy a Forbes tapasztalatai alapján a Dolby Vision ingyenes alternatívája, a HDR10+ továbbra is támogatott az alapcsomagban.

Egyesek ebből arra következtetnek, hogy az üzemeltető valójában a Dolby technológiáival járó licencdíj miatt tiltotta le a formátumokat. Akárhogy is legyen, az ügyfelek talán többet érdemeltek volna annál, hogy csak a sajtó közbelépésével értesüljenek egy meglévő szolgáltatás elvesztéséről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.