Hirdetés

Népszerű funkció térhet vissza a Spotify-ba



|

Évek óta hiányoznak a dalszövegek a szolgáltatásból, ám a jelek szerint nem reménytelen a visszatérésük.

Hirdetés

Számos országban egyértelműen a Spotify dominálja a zenestreaming-piacot, az USA-ban viszont éles harcot vívnak a 2015-ben elindított  Apple Music-kal. Ezért is fájhatott a svédeknek, amikor néhány éve a Musixmatch felmondta a partnerségüket, s így kénytelenek voltak eltávolítani a dalszövegek élő követését a szolgáltatás amerikai változatából.

A világ többi részén ugyanakkor az utóbbi években ismét helyreállt a két cég együttműködése, így 27 országban jelenleg is élvezhető a közkedvelt funkció. A kevésbé szerencsések, például a magyar felhasználók számára a platform a Genius által hajtott Behind the lyricset kínálja, ami a szöveg rövid részletei mellett érdekes tudnivalókat mutat az éppen hallgatott számokról.

Hirdetés

Most azonban változni látszik a helyzet, legalábbis az amerikaiakat illetően, néhány ottani felhasználónál ugyanis ismét felbukkantak az élő dalszövegek. A sajtó érdeklődésére időközben maga a vállalat is megerősítette, hogy valóban zajlik a szűk körű tesztelés az Egyesült Államokban. Részleteket viszont nem árultak el, sőt, a sejtelmességre játszva még azt is megemlítették, hogy végül nem minden tesztelt funkció jut el a bevezetés fázisáig.

A Musixmatch részéről szintén elismerték, hogy ismét együttműködnek a Spotify-jal az amerikai piacon, így azért jó eséllyel fogadhatunk arra, hogy hamarosan a tengerentúlon is visszaáll a régi harmónia. Mi persze annak örülnénk a legjobban, ha itthon is élvezhetnénk a funkciót, de előbb-utóbb talán a magyaroknak is jut a jóból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.