Hirdetés

OnePlus: vége a Dash Charge névnek



|

Európában nem sikerült védjegyeztetni a Dash Charge gyorstöltési rendszert, ezért a OnePlus végleg megválik a névtől.

Hirdetés

A szemfülesebbek észrevehették, hogy a OnePlus 6 kapcsán a készülék gyártója egyáltalán nem emlegeti már a Dash Charge gyorstöltési rendszer nevét. Már az online áruházban sem látni ilyen kiírást, pedig a OnePlus mindeddig az egyik legjobb funkciójának tartotta ezt. Nyugalom, a Dash Charge nem tűnt el - de "átalakul". 

Hirdetés

A OnePlus először 2016-ban vetette be a Dash Charge gyorstöltési technológiát, a OnePlus 3-ban. Ez alapvetően az Oppo VOOC rendszere, ami eltérően a szokványos megoldásoktól, a feszültség helyett az áramerősséget emeli meg. A OnePlus 5T ennek hála 35 perc alatt képes 60 százalékra feltankolni. A maradék 40 százalékot 45 perc alatt tölti fel az adapter, ami a mellé járó kábellel használandó az okostelefonhoz - minden szükséges védelem ezekbe van építve, és ha valaki a gyári gyorstöltőt használja, nem süti meg a telefonját, ráadásul az akku élettartamát is kitolja. 

A OnePlus még 2016-ban szerette volna védjegyeztetni Amerikában és Európában a Dash Charge rendszerét, azonban az EU visszadobta a kérelmet, két cég miatt. A vezeték nélküli audiomegoldásokkal foglalkozó Bragi és az Amazon úgy érezték, hogy a Dash Pro és a Dash Replacement Service termékeik miatt a Dash Charge név zavart okozhatna, ezért mindkét cég ellenkezett is az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál. 

A OnePlus úgy döntött, hogy nem kezd hosszas jogi vitákba. Ennek következtében a Dash Charge névnek vége, és bár a technológia ugyanaz, jelenleg egyszerűen gyorstöltési csomagként kell keresni az új töltőt és a kábelt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.