Hirdetés

Óriási gamer monitort, okosotthon-vezérlőt és egy új projektort is bemutatott a Samsung



|

Csak úgy ömlenek a zsákból a koreaiak CES 2022-es újdonságai.

Hirdetés

Az éppen zajló CES 2022, vagyis a Consumer Electronics Show valóságos termékdömpinget hozott, amiből a Samsung is alaposan kiveszi a részét, hiszen az elmúlt napok során több újdonságot is leleplezett az NFT-s tévéktől a Galaxy S21 FE okostelefonon át a Wi-Firől tölthető távirányítóig.

Azóta pedig újabb adag bejelentést tett a koreai gyártó: kaptunk egy hatalmas ívelt gaming monitort, érkezett egy okosotthon-vezérlő tablet és egy aprócska projektor is.

Hirdetés

Odyssey Ark gaming monitor

Ez az 55 hüvelykes, 1000R-es ívelt szörnyeteg 4K-s felbontással érkezik, a képfrissítési értékét viszont sajnos nem árulta el a gyártó. A Mini LED háttérvilágítással ellátott 16:9-es monitor akár arra is képes, hogy teljesen kikapcsolja az éppen nem használt pixeleket, amikor a képernyő felületénél kisebb tartalmakat nézünk rajta. Az Odyssey Ark legnagyobb trükkje viszont a speciális állványa, amivel akár el is forgathatjuk a panelt, vertikális elrendezésre váltva.

A részletes specifikációkat egyelőre sajnos megtartotta magának a Samsung, ahogy a megjelenési dátumról is csak annyit tudunk, hogy valamikor az év második felében érdemes számítani rá.

Samsung Home Hub

Ha komolyan vesszük az otthonunk felokosítását, ezen a ponton már egész hadosztályra való kütyüvel szórhattuk tele a lakást/házat, a Samsung pedig most előállt egy dokkolt tablettel, amit az eszközeink központi vezérlésére és áttekintésére használhatunk. A jól bejáratott SmartThings platformra épülő Home Hub mély integrációval fogja össze az okostévénk, a konyhai felszereléseket és minden mást is, ráadásul nem csak a Samsung termékeivel lesz jó viszonyban: a koreaiak azt ígérik, hogy a Home Hub megfelel majd a később rajtoló, univerzális Matter-szabványnak is.

A Samsung egyúttal azt is bejelentette, hogy alapító tagként vesz részt egy új szervezet, a Home Connectivity Alliance (HCA) létrehozásában, amely biztosítani szeretné a különböző gyártóktól származó okoseszközök együttműködését. Az egyelőre nem tiszta, hogy ez mennyire lesz összhangban a Connectivity Standards Alliance (CSA) Matter-standardjével. A Home Hub tablet megjelenési dátumát és várható árát nem közölték a koreaiak.

Freestyle projektor

A mindössze 0,83 kg-os Freestyle projektor nem kevesebbet vállal, mint hogy egy Samsung okostévé teljes szoftveres funkcionalitását kínálja bárhol, ahol akad elég szabad falfelület a 30-100 hüvelykes vetített képe megjelenítéséhez. Ha pedig épp nem tartalmakat fogyasztanánk, akár zenével szinkronizálható hangulatfényként is használhatjuk.  

A beépített Bixby asszisztensnek hála hanggal is vezérelhető, 1080p-s felbontású Freestyle előrendelése már el is indult, az érdeklődőknek 899 dollárt kell kicsengetniük érte. A megjelenési dátum viszont nem ismert, valamikor "a következő hónapok során" várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.