Hirdetés

Piszok olcsó mobilokkal jön Magyarországra a világ egyik legnagyobb mobilgyártója



|

A hazai piacon új szereplőnek számító márka egyik modellje sem drágább 100 ezer forintnál.

Hirdetés

A magyar vásárlóknak nem véletlenül ismeretlen a Transsion Holdings neve, hiszen a kínai vállalat hiába tekint vissza már több mint 18 éves múltra, itt eddig nem forgalmazták a termékeit. Pedig az elsősorban Ázsiában és Afrikában nyomuló cég dinamikusan terjeszkedik, így a Canalys áprilisi elemzésében már 10 százalékot hasított ki a globális okostelefonos piacból, a negyedik legnagyobb szereplővé lépve elő az Apple, a Samsung és a Xiaomi után.

Hamarosan viszont a hazai közönség is közeli kapcsolatba kerülhet a vállalattal, mivel nálunk is kaphatóak lesznek a Transsionhoz tartozó TECNO mobiljai, amely rögtön öt készüléket is hoz a piros-fehér-zöld piacra, és egyikért sem kell majd eladnunk a vesénket.

Hirdetés

A júniusban debütáló Spark 20 Pro+, Spark 20 Pro, Spark 20, Spark 20C és Spark Go közül ugyanis egyik modell sem haladja meg a 100 ezer forintos árcédulát, a legolcsóbb példányok pedig még 50 ezer forint alatt is maradnak, így vonzók lehetnek azok számára, akik a lehető legkevesebb pénzből oldanák meg az új mobil vásárlását.

Ezért a pénzért persze ne is várjunk csúcsteljesítményt, még a kínálat tetején csücsülő TECNO Spark 20 Pro+ esetében is csak egy középkategóriás MediaTek Helio G99 Ultimate SoC dolgozik a burkolat alatt, amit egy 6,78 hüvelykes, ívelt AMOLED kijelző egészít ki 120 Hz-es képfrissítéssel és panel alá rejtett ujjlenyomat-olvasóval. A MediaTek SoC mellett a 8 GB fedélzeti memória gondoskodik a teljesítményről, ami akár 16 GB-ig bővíthető, 256 GB tárhely mellett.

A kamerás képességeket illetően egy 108 MP-es (f/1.8), AI-funkciókkal felvértezett, széles látószögű fő képalkotó található a hátlapon, amit egy 2 MP-es makró szenzor és egy 32 megapixeles szelfi lencse egészít ki. Az Android 14-es mobilra közönségkedvenc jack-csatlakozó és microSDXC-kártyaolvasó is került, az 5000 mAh-s akkut pedig legfeljebb 33 mAh-val tölthetjük. Az arany zöld, fekete és fehér színben érkező mobilért 99 990 forintot kell majd kicsengetni, így nem fogott túl vastagon a TECNO ceruzája.

20 ezer forinttal olcsóbban lecsaphatunk a Spark 20 Próra is, itt viszont már csak IPS LCD (120 Hz) kijelzőt és oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasót kapunk. A következő lépcsőfok a normál Spark 20, ahol 6,6 hüvelykes, 90 Hz-es LCD kielzővel, Helio G85 chipsettel és 50 MP-es hátlapi kamerával kell számolnunk, 64 990 forintért. Ennél is olcsóbb, mindössze 49 990 forintot kóstál a Spark 20C, amiben egy közelebbről meg nem nevezett, 8 magos MediaTek processzor dolgozik, tárhelytől függően (128/256 GB) 4 vagy 8 GB RAM-mal, 32 MP helyett pedig csak 8 MP-es szelfi kamera jár.

A kínálat legalját a Tecno Spark Go képviseli a maga 39 990 forintos árcédulájával. A kevéske pénzért Android Go operációs rendszert, Unisoc T606-os processzort, tárhelytől függően (64/128 GB) 3 vagy 4 GB RAM-ot és egy 13 MP-es hátlapi képalkotót kapunk, 8 MP-es szelfi szenzorral. Az akku viszont itt is 5000 mAh-s, még ha csak 10 W-tal tölthető is. A TECNO újdonságai az Auchan, a MediaMarkt, az eMAG, az Alza, a Euronics és a Pepita.hu kínálatában lesznek elérhetők a következő hónaptól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.