Hirdetés

Pizsamában ülnél be videókonferenciára? Az Nvidia megoldása ezen is segít



|

A mélytanulás technológiával ellátott Vid2Vid Cameo szolgáltatás demó verziója már ingyenesen kipróbálható bárki számára.

Hirdetés

Számos vállalat dolgozik azon, hogy megkönnyítse a céges vagy baráti videókonferenciák folyamatait, az elmúlt évben pedig erre különösen nagy az igény a világjárvány miatt előtérbe kerülő home office lehetőségekből adódóan.

Az Nvidia mesterséges intelligenciával foglalkozó fejlesztői is dolgoznak egy új programon, ami a felhasználók feltöltött fényképei alapján készít olyan élethű virtuális avatárt, amit nyugodtan lehet használni a videós beszélgetések során.

Az ilyen jellegű konferenciák vagy interjúk esetében kényesen oda kell figyelni, hogy a webkamera felvételén megfelelően jelenjen meg az ember, illetve a háttérben ne legyen semmilyen zavaró tényező egyik fél számra sem. Ebben nyújt hatalmas segítséget a Vid2Vid Cameo, ami az úgynevezett deep learning, vagyis mélytanulás technológiával készít avatárokat.

Hirdetés

A szolgáltatás lényege, hogy a feltöltött fotót és a felhasználó valós idejű mozgását összehangolva jelenjen meg az ember a virtuális térben. Így akár egy vállalati konferencián is részt lehet venni pizsamában az ágyban ülve. Az Nvidia egy rövid videót is bemutatott a rendszerről.

A Vid2Vid Cameo hamarosan elérhető lesz az Nvidia Maxine SKD és Nvidia Video Code SKD rendszereken keresztül, de a demó változatot a cég hivatalos honlapján keresztül már bárki kipróbálhatja.

Akit pedig részletekbe menően érdekel a szolgáltatás mögötti technológia, elolvashatja a cég vonatkozó publikációját is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.