Hirdetés

Régen várt funkció válik elérhetővé az iOS-es YouTube-apphoz



|

Hamarosan nem csak a fizetős felhasználók élvezhetik majd a YouTube kép a képben funkcióját.

Hirdetés

Ami a televíziókat illeti, a kép a képben (Picture-in-Picture, PiP) üzemmódot már a 80-as évek óta élvezhetik a vásárlók, a mobilokon viszont csak nem olyan rég jelent meg a lehetőség, hogy a kijelző kisebb részén folytassuk a YouTube-videók lejátszását, ha valami mással is foglalkoznánk.

Az iPhone-okon ráadásul kizárólag a YouTube Premium előfizetőknek elérhető a hivatalosan csak "kísérleti" fázisban tesztelt funkció, hamarosan azonban az ingyenes tábor tagjai is rávethetik magukat.

Hirdetés

A PiP érkezését a videómegosztó Twitter-fiókja erősítette meg egy indiai Premium-felhasználó kérdésére reagálva. Shakti Rathore egy olyan hibáról írt, hogy előbb értesítést kapott a tesztüzemmód végéről, majd egy másik funkció aktiválása után mégis eltűnt nála a kép a képben funkció. A TeamYouTube erre reagálva nyugtatta meg, hogy a PiP napokon belül elérhetővé válik, méghozzá az összes iOS 15-ös eszközön.

A Google még tavaly nyáron jelentette be, hogy előbb-utóbb előfizetéstől függetlenül mindenki számára megnyitja az utat a PiP használatához. A funkció működése kifejezetten egyszerű, lejátszás közben csak vissza kell lépnünk a főképernyőre, a videó pedig kis méretben folytatódik tovább. Nagy kérdés azonban, hogy ez az európai ingyenes felhasználóknak is elérhető lesz-e, a Google eredeti bejelentése ugyanis úgy szólt, hogy csak az Egyesült Államokra terjed ki az engedmény.

A 9to5Mac viszont arról ír, hogy azóta többeknek is sikerült működésre bírniuk az USA-n kívül, illetve most a TeamYoutube is az "összes iOS 15+-os eszközön" megfogalmazással élt. A Google támogatási oldala ugyanakkor arról tájékoztat, hogy Androidon csak az Egyesült Államokban jár az ingyen PiP, szóval mindent összevetve erősen kétesélyesnek tűnik a globális rajt. Napokon belül kiderül az igazság, de nagyon örülnénk, ha Magyarországon sem kötnék előfizetéshez a funkciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.