Hirdetés

Részben búcsúzik a Google Wallet – ha ilyen készüléket használsz, elköszönhetsz tőle



|

A Google biztonsági okokból szigorítja a minimum követelményeket.

Hirdetés

A két évvel ezelőtti Google I/O fejlesztői konferencia egyik nagy bejelentése volt, hogy a Google egy új digitális pénztárcával váltja fel a Google Pay Sendre épülő korábbi fizetési rendszerét, az így létrejött Android Wallet pedig azóta is a robotos platform kedvelt megoldása, ráadásul az okosórákat hajtó Wear OS-en is elérhető.

Miközben az idén érkező Android 15 éppen azt készíti elő, hogy a felhasználók lecserélhessék a gyári fizetési szolgáltatás alapértelmezését, a Google most egy fontos változást jelentett be, ami sokakat elvághat a Wallettől.

Hirdetés

A keresőóriás ugyanis nemrég frissítette a vonatkozó támogatási dokumentumát, amiből kiderül, hogy június 10-től kezdődően már csak az Android 9-es vagy újabb operációs rendszert futtató telefonokon, illetve a Wear OS 2.x vagy újabb platformmal szerelt okosórákon lesz elérhető a digitális pénztárca.

"Annak érdekében, hogy a Wallet funkciói (pl. az érintkezés nélküli fizetés) biztonságosak legyenek, biztonsági frissítéseket kell küldenünk az Ön eszközére. A 9-esnél régebbi Android-verziók esetén nem állnak rendelkezésre biztonsági frissítések."

- áll a keresőóriás indoklásában. A Google segítségképp két linket is mellékelt: az egyik a készülékünkön futó Android főverzió ellenőrzéséhez, a másikon a Wear OS ellenőrzéséhez szolgál leírással. A jó hír, hogy az új minimumot jelentő Android 9 (Pie) már egy 6 éves operációs rendszer, vagyis a léc továbbra is egész alacsonyan van, a friss döntéssel kiszórt Android 7 és 8 pedig a Statcounter  áprilisi adatai alapján mindössze a teljes felhasználói bázis mintegy 4,5 százalékát teszik ki.

A közel 4 milliárd aktívan használt androidos mobil tükrében persze ez sem kevés, így végső soron azért jó páran akadhatnak, akik érintettek a Wallet követelményeinek szigorításában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.