Hirdetés

Saját digitális pénze lehet a jövőben az Egyesült Királyságnak



|

Egy friss bejelentés alapján úgy tűnik, hogy a brit kormány szívesen foglalkozik az új pénznem bevezetésének lehetőségével.

Hirdetés

A hagyományos fizetőeszközök mellett bizony egyre nagyobb teret hódítottak meg maguknak az utóbbi években az olyan digitális pénzek, mint például a bitcoin vagy az Ethereum, és időközben már több nagyvállalat is elkezdett foglalkozni a témával, ilyen például a Facebook, de már a Tesla is.

Sőt, világszerte több ország is kísérletezett már digitális pénznemmel, és most úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság is érdeklődést mutat az újfajta fizetőeszköz iránt.

Hirdetés

A HM Treasury és a brit központi bank, vagyis a Bank of England egy friss közleményben jelentette be, hogy közösen fogják kikutatni, hogyan is lehetne egy, a nyilvános és a privátszektorban is használható, digitális valutát létrehozni. Ki is lett már jelölve egy csapat, aminek az lesz a feladata, hogy felmérje egy ilyen pénz használhatóságát és veszélyeit, és többek között bankokkal és tech-vállalatokkal is konzultálni fognak a téma kapcsán.

Fontos kiemelni, hogy az Egyesült Királyság egyelőre nem kötelezte el magát az új fizetőeszközt illetően, hanem egyszerűen csak kutatást végez, és a közlemény azt is kihangsúlyozta, hogy egy esetleges digitális pénz nem helyettesíteni, hanem csak kiegészítené a hagyományos valutát. Az új munkacsoport egyébként a nemzetközi digitális pénzek alakulását is figyelemmel követi majd, ami valószínűleg hasznos adatokkal szolgál majd a terveket illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.