Hirdetés

Sarokba szorítaná az Intel a Huaweit



|

6 milliárd dollárért vásárolja fel az Intel a Mellanox Technologyt, ezzel pedig közvetlen riválisa lesz a Huaweinek az 5G-s hálózatok építéséért folytatott háborúban.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok jelentéseiből tudjuk, hogy a Huawei nincs könnyű helyzetben, rengeteg országban ingott meg a márkába vetett hit és bizalom a kémkedési jelentések vagy épp az állítólagos embargó-megszegések miatt. Amerika pedig mindent megtesz, hogy a szövetségesei se használják a Huawei megoldásait, főleg ne az 5G-s hálózataik építése során. 

Hirdetés

Mindez persze a riválisoknak kedvez, amelyekből mostantól egy újabbal számolhat a Huawei. Az Intel úgy döntött, hogy 6 milliárd dollárért felvásárolja az izraeli Mellanox Technologyt, ami infrastruktúraméretekben tervez és gyárt hálózati hardvereket. Ezzel egyébként 35 százalékos felárat is fizet a cégért az Intel (a legutóbbi értékeléshez mérten). 

Az izraeli cég nagy sávszélességű switcheket, adaptereket és egyéb adatközpontokba való hálózati hardvereket gyárt, és emellett minden szükséges licencet és szellemi tulajdont megad az Intelnek, hogy sarokba szoríthassa a kínai vállalatot. 

A Huaweit számos nyugati országból kitiltották az elmúlt időszakban politikai vagy stratégiai indokokkal. A kínai óriás helyét többek között a Cisco, és most az Intel is átveheti ezekben a régiókban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.