Hirdetés

Senkinek nem kell a 18 000 mAh-s akkuval szerelt okostelefon



|

Nagy szenzációnak tűnt az Energizer P18K, de a közösségi finanszírozás során csúfosan elbukott.

Hirdetés

Az Energizer P18K okostelefon még a februári MWC-n debütált, és nagy szenzációnak tűnt. Az Avenir Technology úgy döntött, hogy közösségi finanszírozási kampányt indít a készülékhez, amelybe 18 000 mAh-s akkumulátort épített. A cél az volt, hogy 1,2 millió dollárt gyűjtsenek: így a prototípusból kész termék lett volna, ami eljut a vásárlókhoz. 

Hirdetés

A célt nem sikerült elérni, sőt, csúfos bukás lett a projekt. Mindössze 11 támogatója akadt a projektnek, összesen 15 005 dollárral. A felhasználók bár jobb üzemidőt akarnak, ezt a vastagságot a jelek szerint már nem tolerálják. Az Energizer P18K háromszor vastagabb volt egy normál okostelefonnál. 

Szintén gondot jelenthetett, hogy az Energizer nem túl ismert a mobilpiacon, a nevet licencelő Avenir Telecom még kevésbé. Az is problémás volt, hogy bár 5 napot bírt a készülék, a töltése 8,5 óra volt. A MediaTek Helio P70 SoC sem túl népszerű választás továbbá, és a becélzott 699 dolláros piaci ár sem kevés. 

Összességében az Avenir jobban járt ezzel a bukással, mintha egyből sorozatgyártásba küldte volna a készüléket. A példa viszont bizonyította, hogy az MWC-n tapasztalt hatalmas figyelem nem feltétlen egyenlő a sikerrel és a kereslettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.