Hirdetés

Sok hasznos újdonság érkezik az Android 15-tel



|

Elérhető a fejlesztői változat, de még csak házon belül.

Hirdetés

Ahogy azt a 9to5Google hírül adta, megjelent az Android 15 Developer Preview, a Google saját fejlesztésű mobil operációs rendszerének legújabb verziója. Az eddig is tudható volt, hogy a nagy múltú cég érintőképernyős eszközökre készített szoftverének legújabb változata hiánypótló funkciókat fog hozni, de most már erről magunk is meggyőződhetünk a fejlesztői változatot letöltve.

Ez tulajdonképpen egy kezdetleges verzió, melyet kipróbálva megismerkedhetünk az újdonságokkal, a cég pedig hasznos visszajelzésekkel finomíthat termékén a teljes változat megjelenése előtt. Ennek egy szépséghibája van csak: a Google szokás szerint házon belül kezdi a dolgot, szóval, ha nem Pixel-tulajdonos vagy, egyelőre még várnod kell.

Ami talán először szembe fog tűnni, az nem más, mint hogy visszatér a klasszikus nézetű tálca, ami beállítástól függően akár folyamatosan is látható marad. A megjelenítéssel kapcsolatos változtatások sora ezzel még nem ért véget, ugyanis a zárolási képernyő módosított szövegekre és megnövelt betűméretre csodálkozhatunk rá.

Hirdetés

A legjelentősebb újítás a korábbiakhoz képest a zenemegosztás opcionális lehetősége. Ez annyit tesz, hogy több hordozható zeneeszközt - hangfalat vagy fülhallgatót - is csatlakoztathatunk egy időben a készülékhez. Így mindegyik bluetooth-os kimeneti eszközön ugyanazt hallhatjuk.

A tárolókapacitás növekedésével már egyre kevésbé jelent problémát egy telefonon a helyhiány, de ha mégis kifogynánk, a Google segít egy újdonsággal. Két koppintással archiválhatjuk nem, vagy csak nagyon ritkán használt alkalmazásainkat a jövőben.

Egy további újítás az is, hogy a mobilunkat webkameraként is használhatjuk az Android 15-ben, szükség esetén akár HQ módban is. A vállalat közlése szerint a tényleges béta verzió áprilisban, a végleges változat pedig a harmadik negyedévben érkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.