Hirdetés

Mesterséges intelligencia talált fel egy új sportágat



|

Ilyen az, amikor valami úgy e-sport, hogy mégis igazi. Üzenjük a megfelelő helyekre, hogy lehet építeni a Speedgate stadionokat!

Hirdetés

A ma ismert sportágakat értelemszerűen emberek találták ki, a legtöbb már sok száz, vagy akár ezer éve is létezik. A labdajátékok is ilyenek, a kosárlabda ősét már az európai hódítás előtt jóval játszották az indiánok, ahogy a rögbit és a focit is jó ideje játsszák a Brit szigeteken. A másik oldalról pedig ott az e-sport, amely a videojátékok világából nőtt ki, és sokan még mindig azon vitáznak, vajon tényleg sportnak tekinthető-e, ha valaki monitor előtt ülve gombokat nyomkod. Most viszont jött valami, ami ezt a két világot teljesen máshogy vegyíti: a Speedgate.

Hirdetés

Ezt a sportot hat játékos által alkotott csapatok játsszák és sok más labdajátékhoz hasonlóan a pálya végi kapuba kell belőni a labdát, de előtte át kell rúgni egy középső kapun is. Ami pedig még jobban felpörgeti az akciót, hogy a labdának nem szabad három másodpercnél tovább álló helyzetben lennie, tehát folyamatosan mozgásban kell tartani. Ez egész izgalmasan hangzik, de találtak már ki ennél lököttebb sportokat is - viszont ezt nem emberek fejlesztették ki, hanem mesterséges intelligencia. A humán létformák csak a korábbi adatok szolgáltatói voltak. Itt egy rövid videó is, hogy fogalmunk legyen a dologról.

Az ötletet az AKQA nevű dizájncég vetette fel: ők először 400 meglévő sport adatait és szabályrendszerét tanították meg egy mesterséges intelligenciának, majd magára hagyták, hogy ezek alapján alkosson meg egy teljesen új sportágat. A gép végül több lehetséges változatot is megszült, de ezek között volt jó pár, amit a valóságban nem lehetne kivitelezni. A cég ezután három olyan játékot emelt ki, amelyek ígéretesek tűntek, aztán ebből került ki győztesen a Speedgate.

A sportágat már hivatalosan be is jegyezték Oregon államban, de persze még messze áll attól, hogy olimpiai szintű legyen, sőt simán lehet az is, hogy megmarad egy bájos különlegesség szintjén. Mindenesetre a fejlesztők (mármint az emberek, nem a gép) arra buzdítanak mindenkit, hogy tanulják meg és terjesszék a Speedgate-et, rendezzenek bajnokságokat. Szóval ha gyors vagy, akár te is lehetsz országos Speedgate bajnok azáltal, hogy itthon te kezded el elsőként ezt az egészet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.