Hirdetés

Steve Jobs aláírása még mindig egy vagyont ér



|

Egy aukción 50 000 dollárt adtak egy olyan magazinért, amit Steve Jobs írt alá.

Hirdetés

Nem túl régen aukcióra bocsátottak egy Newsweek magazint, ami még 1988. október 24-i volt. A címlapján a 33 éves Steve Jobs volt látható, a felirat pedig Jobs első NeXT Computerére utalt. 

Hirdetés

A konkrét magazin nagy érdekessége az, hogy ritka dologban különleges: maga Steve Jobs írta alá. 

Denise Williams eredetileg 1000 dollárért bocsátotta árverésre a magazint. Akkor kapta rá az aláírást, amikor a NeXT Computer bemutatóján részt vett, majd odament Jobshoz, és arra kérte, hogy írja alá a magazint. Jobs ezt visszautasította, mondván, hogy nem szokott ilyesmit csinálni; de végül Williams meggyőzte őt. 

1000 dollár helyett végül azonban 50 587,6 dollárt kapott a magazinért. A sikeres licitáló egyébként egy halom iPhone X-et is vehetett volna ebből a pénzből (Amerikában az adót nem számolva 44 darabot a 256 GB-os modellből...). A magazinra 34 ajánlat érkezett. 

A NeXT egyébként 1997-ben talált új gazdát az Apple-nél: ez volt Steve Jobs nagy visszatérése. A következő évben jött az iMac, és minden megváltozott. 2001-ben az iPod, 2007-ben az iPhone, majd későb az iPad is megérkezett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.