Hirdetés

Szép vékony az új iPad Pro, na de mennyire bírja a hajlítást?



|

Az első tesztek megválaszolták a legfontosabb kérdést az új iPad Pro kapcsán.

Hirdetés

A maga 6,9 mm vastag tokozásával az iPhone 6 a mai napig az Apple történetének legvékonyabb mobilja, ám a készülék nem erről a rekordról maradt emlékezetes, hanem arról, hogy bizonyos helyzetekben könnyedén meghajlott, ami "bendgate"-ként vonult be a történelembe, akkora botrányt okozva, hogy a cupertinóiak azóta sem mertek ilyen kecses telefont készíteni.

Más a helyzet viszont a táblagépeknél, a múlt héten leleplezett új iPad Pro 13 hüvelykes kiadása ugyanis mindössze 5,1 mm vastag, amivel minden idők legvékonyabb almás eszközének számít. Az előzmények fényében nem csoda, hogy ennek hallatán sokan már egy újabb bendgate-tel számoltak, ám a katasztrófaturistáknak rossz hír lehet, hogy a jelek szerint ezúttal elmarad a műsor.

Hirdetés

A napokban ugyanis megjelentek az első strapatesztek a YouTube-on, amelyek alapján az idehaza 650 ezer forintról induló 13 hüvelykes iPad Prót a vékony kialakítása ellenére sem könnyű meghajlítani. A leghíresebb kütyükínzó, a JerryRigEverything néven alkotó Zack Nelson a saját videójában egyenesen "fekete mágia-szerű szerkezeti integritásként" jellemezte a konstrukció meglepő merevségét. A tesztben 8:40-től látható, ahogy Nelson megpróbálja meghajlítani a táblagépet, ám a tokozás még akkor is kitart, amikor a kijelző már elválik tőle.

A teszt eredménye még azzal együtt is biztató lehet a vásárlóknak, hogy a vertikális hajlításnál már közel sem szerepelt ennyire jól a készülék, hasonló erőkifejtés mellett látványosan megtörve. Ez a fajta behatás viszont jóval ritkább, így nem valószínű, hogy egy hétköznapi használatból eredő baleset során gondot okozhatna. Az új iPad Pro merevsége továbbá az AppleTrack YouTube-csatorna tesztelőjét is meggyőzte, akinél jobban ellenállt a horizontális hajlításnak, mint az 1,3 mm-rel vastagabb 2022-es elődmodell.

Mindent összevetve tehát úgy tűnik, hogy az M4-es processzorral hajtott csúcstablet esetében az 5,1 mm-es rekord vékonyság ellenére sem kell attól rettegni, hogy egyhamar meggörbül a méregdrága készülék. Hogy ez miért van így, arról a múlt héten az Apple hardveres tervezésért felelős alelnöke, John Ternus beszélt egy interjúban, elárulva, hogy a fő alaplapot egy fém burkolattal megerősítve a két akkumulátor között helyezték el, amely így egyfajta "központi bordaként" szolgál.

A 2024-es iPad Pro azonban még így sem úszta meg botrány nélkül, a készülékhez forgatott reklámfilm ugyanis nagy felháborodást keltett a művészvilágban, ami miatt végül bocsánatkérésre kényszerült a gyártó, és még a nagy rivális Samsung is gúnyt űzött belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.