Hirdetés

Szerény fejlődést hozhat a Galaxy Tab S8



|

Nemcsak az okostelefonok terén hajt végre generációváltást a Samsung, hanem a prémium táblagépek szegmensében is várható idei vérfrissítés.

Hirdetés

Nagy lendülettel indította el az évet a dél-koreai gyártó, a felsőkategóriás Galaxy okostelefonok családjában megtörtént a várva várt típusváltás, és rögtön 3 modell ostromolja a csúcskészülékek iránt vágyakozók pénztárcáját. Azonban az abszolút maximumot jelentő S21 Ultra árnyékában már felcsendültek olyan kellemetlen hangok, amik a normál és "pluszos" modell igazi fejlesztéseinek elmaradásáról szóltak.

Sokan úgy vélik, hogy az S21-es család kedvezőbb árú variánsai a dizájnbeli csiszolgatásokon túl nem képesek annyira előre mutatóak lenni, hogy akár a házon belüli rajongó tábort meggyőzzék a váltásról. A legfrissebb pletykák szerint valami hasonló várható a prémium táblagépek piacán versengő Galaxy Tab S esetében is, annyi különbséggel, hogy itt csak kétszereplős a termékcsalád, az Ultra jelzést/kategóriát nem használja a gyártó.

Hirdetés

Az talán senkinek nem okozhat meglepetést, hogy a Samsung az idén várható Galaxy Tab S8-ba a Qualcomm leggyorsabb, Snapdragon 888-as lapkáját építi be, az elmúlt két generációnál is mindig a lehető legsebesebb megoldást kínálták a felhasználók számára. Ami viszont meglepetés lehet, hogy ezen túl nem igazán várható érdemi fejlődés sem a normál, sem pedig a "pluszos" kiadásnál.

Szó se róla, remek táblagépek a Galaxy Tab S7-ek, emiatt pedig talán nem is baj, ha a Samsung nem változtat az alaprecepten.

A kijelzőméret és felbontás mindkét típusnál megegyezik az S7-es elődmodellel, csak az S8+ kaphatja meg a 120 Hz-es Super AMOLED kijelzőt, a sima S8 továbbra is LCD technológián marad. Emellett az akkumulátorkapacitás és a töltési sebesség sem változik, a 45 W-os gyorstöltés mellett az S8 leendő felhasználói is 8000 mAh kapacitásnak örülhetnek, az S8+ esetén pedig ezúttal is 10090 mAh-ból nyerhető ki a hosszú üzemidő.

Folytathatnánk a sort a Galaxy Tab S7 további jellemzőinek felsorolásával, de azért annyiban mindenképp bízhatunk, hogy a kép- és videokészítési tulajdonságok igazodni fognak majd a 2021-es trendekhez. Hogy a Tab S8+ lesz-e az első, 108 MP-es kamerával szerelt tablet, talán már a nyári hónapokban kiderülhet, az Android 11 + OneUI 3.1 támogatására azonban már most mérget vehetünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.