Hirdetés

Továbbra is elképesztő energiaigényesek a texasi kriptobányászatok



|

A Texas Blockchain Council képviselői szerint viszont az ipari méretű termelőegységek még kedveznének is az államnak.

Hirdetés

Nemcsak hazánkban tombol szinte soha nem tapasztalt hőség, hanem az USA-beli Texas államban is szenvednek a szokatlan melegtől. A helyi energiatermelők még arra is rászorulnak, hogy időszakos áramkimaradásokkal csökkentsék egyes régiók fogyasztását, így tehermentesítve az állami energetikai rendszereket.

Nemrégiben az Electric Reliability Council of Texas (röviden ERCOT) hivatalos közleményben kérte az államban működő kriptobányászokat, hogy a texasi lakosság érdekében próbálják csökkenteni a fogyasztást, de a jelek szerint nem változott a helyzet, és a legnagyobb intézményeknek továbbra is megéri kriptovalutát termelni.

Hirdetés

A beszámolók alapján Texasban jelenleg tíz olyan, ipari méretű kriptobányászat működik, amelyek összességében hihetetlen mennyiségben igényelnek erőforrásokat. Az egy évre számított 18 gigawattos áramfogyasztás növekedő tendenciát mutat, pedig a texasi rendszer nagyjából évi 80 gigawatt termelésére képes. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy Texas a szomszédos államoktól teljesen függetlenül működteti az elektromos hálózatot, így potenciális vészhelyzet esetén csak nagyon nehezen lehet megoldani az áramteremlést.

A kriptobányászok érdekeit képviselő Texas Blockchain Council alapítói szerint azonban nemcsak hátráltatja,  de még segítené is az államot az ipari méretű bitcoin-bányászat, és egy központi üzem építése. Az intézet álláspontja, hogy a csúcsidőszakokban a bányászatok képesek lennének csökkenteni a fogyasztást, így az állam rendszere stabilizálható lenne, illetve mivel jelentős az energiaigényük, érdemes volna befektetni minél több megújuló forrást használó áramtermelési lehetőségbe is.

A texasi lakosok nyilvánvalóan szkeptikusak, és már petíció is indult az USA legnagyobb kriptobányász üzemének tervei ellen. A Texasban működő rendszer napi egy 1 gigawatt áramot és 1,4 millió gallon vizet fogyasztana - ezek nagyjából 200 ezer otthon ellátását fedeznék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.