Hirdetés

Trösztellenes vizsgálat fenyegeti a Google keresőjét



|

A DuckDuckGo ügyvezetője szerint az amerikai hatóságok azt kutatják, hogyan lehetne korlátozni a Google Search uralmát.

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint az amerikai állami és kormányszintű hatóságok is azt kutatják jelenleg, hogy miként lehetne a Google Search uralmát korlátozni az online keresések világában. Az utóbbi hetek során ennek keretében a magánszférára koncentráló DuckDuckGo kereső ügyvezetőjével, Gabriel Weinberggel is sokat beszélgettek. A kérdéseik alapvetően arra koncentráltak, hogy miként lehetne a Google-t arra kötelezni, Android rendszeren és Chrome böngészőben kínáljon alternatívákat a saját keresőmotorja helyett. 

Hirdetés

A Google ellen gyakran indítanak trösztellenes vizsgálatot, és tavaly is indult egy ilyen Amerikában, amely azt akarta kideríteni, hogy valóban monopólium jellegű üzleti fogásokkal dolgozik-e a Google. 

A hatóságok és minisztériumok szemeit most a Google online keresésben és hirdetésben betöltött fontos szerepe, mondhatni egyeduralma szúrja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.