Hirdetés

Új korlátozásokkal szeretné védeni a tiniket és szüleiket a YouTube



|

A legifjabbak után a tinik szüleire is gondol a népszerű videómegosztó, amit nyilván máshogy értékel majd a két generáció.

Hirdetés

A kiskorú nézők védelmében mutatott hiányosságai ellensúlyozására a YouTube 2015-ben adta ki YouTube Kids appot, ami kifejezetten a gyerekeknek szóló tartalmakra szorítkozik. Az alkalmazás Magyarországon végül csak tavaly vált elérhetővé, a videómegosztó pedig nemrég belengette a következő fontos intézkedést is, aminek ezúttal az idősebb gyerekek szülei örülhetnek majd.

A YouTube nekik három új tartalomkorlátozási beállítással készül, amit a gyerekek felügyelt Google-fiókjában adhatunk meg. Az egyik az "Explore", azaz felfedezés üzemmód lesz. Ezt elsősorban a 9-13 éves korosztálynak ajánlják, aktiválásával csak a nekik megfelelő tartalmak lesznek elérhetők a platformon. A 13 évnél idősebbeket viszont az "Explore more" beállítással célozzák, ami a serdülőkre szabva livestreamekkel is bővíti a megtekinthető videók körét.

Hirdetés

Amennyiben a szülők úgy érzik, hogy gyermekük készen áll rá, biztosítanak egy harmadik beállítást is, ami "Most of YouTube" néven csaknem az összes tartalmat feloldja a korhatáros tételek kivételével. Ezt az üzemmódot csak a legidősebb, azaz a 18 évhez közelítő korosztálynak ajánlják, mivel így már a szenzitívebb anyagok is nézhetővé válnak.

A funkcióról a YouTube hivatalos blogja részletesen is beszámolt, megjelenési dátumot azonban még nem közölt a cég. A posztot James Beser, a platform gyermekekkel és családdal kapcsolatos termékeinek igazgatója jegyzi, aki a kisebb gyerekek szüleinek a jövőben is a YouTube Kids appot ajánlja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.