Hirdetés

Új kütyü adhat szuperhallást az embereknek a jövőben?



|

A Google-t is birtokló Alphabet egyik vállalata elég érdekesnek ígérkező projekten ügyködik, amit ráadásul egy szuperhősről neveztek el.

Hirdetés

A technológiai vívmányoknak köszönhetően már manapság is rengeteg segítséget kaphatnak a különböző fogyatékosággal élő emberek, ám attól valószínűleg még eléggé messze vagyunk, hogy például a kiterjesztett valóság komolyabban megváltoztassa valakinek a mindennapi életét. Jó hír azonban, hogy már van egy olyan brigád, amelyik pont ezt a technológiát felhasználva szeretne valami remeknek ígérkező dolgot kifejleszteni.

A szimplán X néven emlegetett vállalat a Google-t is tulajdonában tudó Alphabet egy másik csapata, ami kifejezetten nagyratörő projektekkel foglalkozik, és az elmúlt években már több izgalmas találmánnyal is előállt. Egy friss jelentés szerint pedig az X kutatói jelenleg egy olyan eszköz megalkotásán ügyködnek, ami a kiterjesztett valóságra, vagyis az AR-ra épülve nyújtana segítséget a hallássérült embereknek.

Hirdetés

A kutatók elvileg már 2018 óta dolgoznak a Wolverine nevű projekten, ami egy leginkább hallókészülékhez hasonlító eszköz lehet, a segítségével pedig felerősíthetők és elkülöníthetők egy-egy beszélgetés fontosabb részei. Egy ilyen kütyü pedig egyértelműen nagy segítség lenne azok számára, akiknek gondot okoz a részletek meghallása.

Egyébként spekulációk szerint arra is megvan az esély, hogy a Wolverine hasonlóan szintén egy önálló vállalat legyen később, hiszen például a szintén az Alphabethez tartozó Waymo és Loon is korábban az X-hez tartoztak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.