Hirdetés

Újabb baki a Twitternél: trollokat hitelesített az oldal



|

Nézni is rossz az egykor szebb napokat látott közösségi oldal vergődését.

Hirdetés

Ahogy tegnap megírtuk, tovább tombol a káosz a Twitter háza táján: a közösségi oldal Twitter Blue nevű hitelesítési szolgáltatása körül sok a furcsaság, többek között hitelesítettek már elhunyt személyeket, Elon Musk pedig maga fizeti néhány ismert ember kék pipáját, ennek ellenére olyanok is megkaphatták ezt, akik korábban jelezték, hogy biztosan nem fognak érte fizetni.

A kék pipák mellett látható arany jelzés is, ez a cégek számára kínált hitelesítési szolgáltatás, amelyért akár havi 1000 dollárt is elkérhetnek. Talán nem lepünk meg senkit, ha azt mondjuk, ez sem megy zökkenőmentesen.

A hitelesített céges fiókokról ugyanis eltűntek a pipák, miután Elon Musk életbe léptette a Twitter Blue szolgáltatást. Ennek keretében elvették a hitelesítést azoktól a felhasználóktól, akik nem fizettek a Blue-ért, ennek azonban áldozatul estek a céges oldalak is.

Hirdetés

Az említett ezer dolláros havidíj fejében azonban a pórul járt cégek elkezdték visszakapni a hitelesítési jelzésüket, a gépezetbe azonban hiba csúszott. Hétfőn ugyanis többen kiszúrták, hogy arany pipát kapott a @DisneyJuniorUK nevű oldal, amely eszerint egy valódi, hitelesített céges Twitter-fiók.

A probléma annyi, hogy ez sajnos nem így van: az oldalt még 2021-ben indította egy 7virtues nevű twitterező, aki főleg vicces tartalmakat posztolt az oldalra.

Amikor meglátta, hogy megkapta az arany pipát, először nem hitt a szemének, amit kendőzetlen szavakkal kommentált.

Ezután pedig valóságos ámokfutásba kezdett, például kiírta az oldalra, hogy a South Park sorozatot idén májustól a Disney Junior csatornán lehet majd látni. Ez természetesen nem igaz.

Az egész móka azonban csak pár óráig tartott, mivel a Twitter vezetősége úgy döntött, hogy felfüggeszti az oldal működését. Egyelőre itt tart a sztori, kíváncsian várjuk a folytatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.