Hirdetés

Újabb leépítés történt a gyengélkedő Netflixnél



|

Több dolgozójától is kénytelen megválni a streaming szolgáltató a rosszul alakult pénzügyi eredmények miatt.

Hirdetés

A Netflixről sokáig úgy tartották, hogy bármilyen forgatókönyvre képes elégetni pár millió dollárt, csak hogy növelje az eredeti tartalmakból álló katalógusát, ám a vállalat legutóbbi pénzügyi jelentésével véget ért a dőzsölés kora, a csökkenő előfizetői tábor miatt ugyanis alaposan beszakadt az NFLX- részvények árfolyama.

A streaming óriás azóta ráfeküdt a reklámokkal kínált profil bevezetésére és a jelszómegosztás üldözésére, valamint több nagy projektet is elkaszált és leépítést hajtott végre a szolgáltatás rajongói weboldalánál, a Tudumnál. Most pedig újabb elbocsátásra került sor, ezúttal közvetlenül a Netflixnél.

Hirdetés

A vállalat szóvivője egy e-mailes közleményben tudatta, hogy 150, főként amerikai munkatársuktól válnak meg, de nem a teljesítményük miatt, hanem üzleti okokokból.

"A bevételeink lassuló gyarapodása azt jelenti, hogy a vállalati költségeink növekedését is le kell lassítanunk. Ezért ma sajnos körülbelül 150, többségében amerikai alkalmazottat bocsátunk el. Ezeket a változásokat elsősorban az üzleti igények, nem pedig az egyéni teljesítmény vezérli, ami különösen nehézzé teszi őket, mivel egyikünk sem szeretne búcsút inteni ilyen nagyszerű kollégáinknak."

Magyarán a dolgozók az első igazi áldozatai a Netflix elhibázott üzletpolitikájának, miközben a platform - jóval később indult - legnagyobb vetélytársai, a Disney+ és az HBO Max továbbra is dinamikus növekedésben vannak. Az utóbbi egy ideje már hazánkban is elérhető, míg a Disney+ június 14-én rajtol el, több mint 1000 szinkronizált tartalommal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.