Hirdetés

Újabb nevet védet le az operációs rendszeréhez a Huawei



|

Ezúttal a Harmony nevet szeretné megszerezni az EU-ban a Huawei, így nehéz megmondani, mi lesz a HongMeng OS végleges neve.

Hirdetés

Az EU szabadalmi hivatalához egy újabb kérelmet nyújtott be a Huawei: ebben a Harmony nevet szeretné levédetni, mobilon és számítógépen használható operációs rendszerhez. A július 12-én beadott kérelmet jelenleg is vizsgálják. 

Hirdetés

A Harmony név így egy újabb tétel a listán. Az biztos, hogy eredetileg HongMeng OS volt a neve a Huawei Androidot leváltani készülő rendszerének, de globálisan állítólag Ark OS-ként ismerjük majd (korábban pedig Oak OS-t emlegettek). Egyesek szerint az sem kizárt, hogy végül egyes piacokon marad a HongMeng OS név. 

Azt tehát nem tudjuk, hogy mi lesz a Huawei rendszerének a végleges neve, az viszont biztos, hogy évek óta készül. Amerika és Kína kereskedelmi háborúja, valamint a Huawei ellen eszközölt megszorítások miatt pedig szükségszerűvé vált, hogy a Huawei lépjen ilyen téren. Hiába enyhítettek a szigorításokon, logikus, hogy a Huawei tovább dolgozik a saját rendszerén. 

A pletykák szerint ez már ősszel megjelenhet a piacon, ráadásul jóval gyorsabb is, mint az Android. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.