Hirdetés

Újfajta bejegyzéstípust indít a Facebook



|

Mostantól közzéteheted a bevásárlólistádat, a tíz kedvenc dalodat, vagy a születésnapi kívánságait felsorolását, ráadásul színesben. Hiánypótló, igaz?

Hirdetés

Jó messzire jutottunk onnan, hogy a Facebookon csak szöveges bejegyzéseket és képeket oszthattunk meg. Videók, matricák, animált gifek, érzés- és aktivitás-jelzők, színes hátteres, nagy karakteres mondatok, általános kérdésekre adott válaszok és rövid kérdőívek közül válogathattunk, de most jön egy még frissebb típus.

Hirdetés

A Facebook a napokban kezdte élesíteni a felhasználóknál azt a lehetőséget, amellyel a bejegyzés mezőre kattintva egy új menüpontot is kiválaszthatunk: ezzel lista formátumban közölhetünk bármit, amihezez a formátum a legmegfelelőbb. A listáknak adhatunk címet, az elemeket pedig pontozott vagy számozott sorokba írhatjuk. Végül pedig az egész mögé odabiggyeszthetünk egy színátmenetes hátteret, és máris az ismerőseink elé tárhatjuk.

A közösségi oldal közleménye szerint ez a bejegyzéstípus szintén azt a folyamatot erősíti, amivel a felhasználókat igyekszik aktívabb részvételre sarkallni, így a lájkolások és külső tartalmak megosztása mellett egyre több lehetőséget kapnak arra, hogy saját, személyes tartalmat tegyenek közzé.

A kétmilliárdnál is több Facebook-felhasználónál folyamatosan kapcsolják be a listák készítésének elérhetőségét, szóval ha nálad még nem látszik, nemsokára felbukkan a bejegyzés-mezőre kattintva a menüpontok között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.