Hirdetés

Vajon összeomlik az Android atyjának új cége?



|

Egyre nagyobb a nyomás Andy Rubin vállalatán, az Essential viszont termék nélkül is elég értékesnek számít.

Hirdetés

Sokan hisznek Andy Rubin munkájában, elvégre ő számít az Android atyjának. Az új cége, az Essential viszont meglehetősen döcögősen kezd. Talán ezért is furcsa, hogy jelenleg 1,2 milliárd amerikai dollárra értékelik, pedig még egy kész terméket sem szállított le. 

Hirdetés

Az Essential Phone eredetileg május végén mutatkozott be, saját asszisztenssel. A cég egyértelművé tette, hogy előrerendeléseket még nem tud fogadni, csak foglalásokat. Több csúszás után néhány hete Rubin azt mondta, hogy heteken belül megkapják a felhasználók az okostelefont, de ez nem így lett. 

Tim Culpan, a Bloomberg újságírója úgy értesült, hogy az FIH Mobile (Foxconn) ennek ellenére is 3 millió dollárt adott a cég 0,25 százalékáért. Ez azt jelenti, hogy a cég értéke jelenleg 1,2 milliárd amerikai dollár. Ez nem meglepő a júliusi 997 milliós értékelés jegyében, ugyanakkor egyre nagyobb nyomást gyakorol a vállalatra, amely maradandó és nagy nyomot kellene hagyjon a mobilpiacon. 

Egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy ez sikerül-e, de a késések miatt nehéz dolga lesz az Essential Phone-nak. Egyrészt a szektorban csak az Apple és a Samsung tud nyereséges lenni, másrészt az új modell most már meg kell küzdjön a Samsung Galaxy Note 8-cal, az LG V30-cal és az iPhone 8-cal is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.