Hirdetés

WebSite X5 Start: építs könnyen weboldalt tanulás nélkül!



|

Ki mondta, hogy évekig kell tanulni a weboldalkészítés művészetét egy látványos honlap létrehozásához? A WebSite X5 barátságos és hatékony fejlesztőkörnyezet bárki számára. Ráadásul ehavi magazinunkkal jár a teljes verzió is!

Hirdetés

Gyanúsan üres, sőt egyenesen sivár a WebSite X5 Start kezelőfelülete: legyen szó bármilyen szerkesztőprogramról, már megszokhattuk, hogy temérdek kezelőpanelt és ikonokkal roskadásig zsúfolt menüszalagot pakol ki a képernyőre. A magyarul használható X5 Start ezzel szemben nem más, mint egy varázsló, amely lépésről lépésre vezet végig a honlapkészítés szakaszain.

Hirdetés

Egyszerű, mégis aprólékos

A fő sablon, a projektben szereplő fájlok kiválasztása pár kattintás csupán, akár 30 másodperc alatt a publikáláshoz juthatsz. Ez persze egy üres sablon lesz, de a betekintő ablakban rögtön láthatod, hogyan fog kinézni weboldalad. Innen érdemes visszalépni a bal menüsort használva, és az Általános beállításoktól kezdve ismételten végighaladni minden ponton.

Merthogy hiába csupán az alapszintű szolgáltatásokat kapod meg a Start verzióban, azért itt is rengeteg hasznos extrát lehet aktiválni. Például a kötelező Adatvédelmi figyelmeztetést, az üdvözlőképernyőt, valamint az elengedhetetlen reszponzív felépítést. Ez utóbbi úgy alakítja ki oldaladat, hogy az bármely tetszőleges eszközön jól mutasson. A kiválasztott sablont grafikus, vektoros megjelenítés mellett is személyre szabhatod, így egészen egyszerűen készíthetsz egyedi, mégis profi és tetszetős weboldalakat. Ehhez persze nem árt jó néhány extra objektumot is felhasználni, amelyeket az Objektumkezelőben tudsz összeválogatni. Sok ilyen extrát eleve tartalmaz a program, és jó néhányat beszerezhetsz ingyenesen, de a komolyabbakért már fizetned kell.

Verdikt

A WebSite X5 Start érdekes és egyedi megközelítésben vezet be a weboldalkészítés rejtelmeibe, éppen ennek köszönhetően azonban kezdők is kipróbálhatják magukat ezen a téren. A Start verzióval csupán egyszerű oldalakat tudsz létrehozni, a sablonok, extra funkciók száma is erősen limitált, de a program minden segítséget megad a nagyobbra váltáshoz.

A szoftver teljes verziója a PC World magazin 2020/07 olvasói számára ingyenes.

Adatok

  • alapszintű weboldalak létrehozása
  • 25 lapos oldalak
  • 50 sablon
  • grafikus szerkesztő
  • objektumkezelés
  • FTP-kapcsolat
  • magyar kezelőfelület
  • beépített sablon- és objektumáruház
  • Windows 7/8/10-kompatibilitás

+ letisztult, magyar felület, egyszerű használat, hasznos opciók
- kevés sablon, az extra objektumok és szolgáltatások felárasak

A havonta megjelenő PC World magazinban további teszteket, cikkeket és elemzéseket találsz teljes verziós programok, biztonsági szoftverek és ajándék PC-játék társaságában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.