Hirdetés

Windows 365: a Microsoft véletlenül kikotyogta a felhő-PC árazását



|

Egy eltévedt dia mesélt a hétpecsétes titokról.

Hirdetés

A napokban zajlott a Microsoft üzleti partnereknek szóló konferenciája, a Microsoft Inspire, melynek keretében lerántották a leplet a vállalat felhőalapú PC-szolgáltatásáról, a Windows 365-ről.

Az előfizetéses platform ügyfelei fix havidíjért egy bárhonnan elérhető, személyre szabott számítógépet kapnak, leegyszerűsítve például az új eszközök beállítását, a frissítést és a karbantartást is.

Hirdetés

A szolgáltatás vonzereje nagyban függ az árazástól, amiről a redmondiak csak annyit árultak el, hogy az augusztus másodikára tervezett rajt idején hozzák majd nyilvánosságra. A tervekbe azonban hiba csúszott, a Microsoft Inspire egyik ülésén ugyanis véletlenül megmutattak egy olyan diát is, amiről leolvasható az egyik csomag havidíja.

A kép alapján egy kétmagos CPU-val, 4 GB memóriával és 128 GB-os tárhellyel bíró PC-ért havi 31 dollárt kér majd felhasználónként a Microsoft. Ez azonban csak egy a számos lehetőség közül, a redmondiak ugyanis eleve két csomaggal, a maximum 300 felhasználónak szóló Business-szel, és a vállalati szektort célzó Enterprise-zal készülnek, melyeken belül több konfiguráció közül választhatnak majd az ügyfelek.

Irányadónak viszont bőven megfelel a forintra átszámítva közel 9500 forintos összeg, annál is inkább, mivel a The Verge-nek eljuttatott közleményében a Microsoft meg sem próbálta cáfolni az információt. A cég szóvivője ehelyett szintén arra emlékeztetett, hogy a kiszivárgott ár csak egyetlen konstrukcióra vonatkozik a sok közül, melyeket az augusztus 2-i rajttal ismerhetünk meg.

A találgatásban ugyanakkor támpontot adhat, hogy a 31 dolláros csomag nem a redmondiak legolcsóbb ajánlata lesz, mivel tegnap közölték, hogy egymagos CPU-val,  2 GB memóriával és 64 GB tárhellyel bíró felhő-PC is lesz a Windows 365 kínálatában.

Összehasonlításként pedig a rivális szolgáltatásokat, például a Citrixet és az Amazon megoldását érdemes szemügyre venni. Az előbbi havi 30 dollár körül kínál virtuális asztali hozzáférést, míg az utóbbi 35 dollárért biztosít felhőalapú számítógépet két processzorral, 4 GB memóriával és 50 GB tárhellyel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.