Hirdetés

Windowson elveszít egy fontos funkciót a megújuló Netflix



|

Új windowsos alkalmazást kap a szolgáltatás, ám ez nem csak előnyökkel jár majd.

Hirdetés

Piacvezető streaming platformként a Netflix mindenütt jelen van az okostelefonoktól a tévéken  át a számítógépekig, ami alól természetesen a Windows sem kivétel. A Microsoft rendszerét használva az előfizetők jelenleg weben keresztül, vagy akár a dedikált Windows alkalmazásból is elérhetik a tartalmakat, az utóbbinak viszont van egy óriási előnye a böngészőkkel szemben.

Ez pedig nem más, mint az offline letöltések támogatása, amit a mobilos és a táblagépes alkalmazással egyetemben az asztali kliens is tud, ez azonban sajnos már csak néhány hétig marad így.

Elsőként a Windows Latest írta meg, hogy a Windows 10 és 11 operációs rendszereken elérhető alkalmazást elindítva egy felugró üzenet fogadja a felhasználót, mely szerint hamarosan frissül a kliens, az élő események és a reklámokon alapuló csomagok, valamint egyéb újdonságok támogatásával.

Hirdetés

A tájékoztatóban viszont az is ott szerepel, hogy az új appban már nem lesz lehetőség a tartalmak letöltésére és offline megtekintésére.

Forrás: Windows Latest+
Forrás: Windows Latest+

Ennek magyarázata az lehet, hogy a Netflix egy úgynevezett web wrapperre fogja leváltani a régi klienst, vagyis az eddigi dedikált windowsos szoftver helyett lényegében egy ablakot kapunk majd, ami a böngészőkből is elérhető felületet fogja futtatni, ott pedig ugyebár eddig sem volt lehetséges a filmek és sorozatok letöltése.

A Windows Latest kérdésére reagálva a Netflix nem indokolta meg a döntést, csupán annyit árulva el, hogy júniustól kezdődik az új verzió kiadása, aki pedig nem frissít, annál egy idő után működésképtelenné válik majd az alkalmazás. Magyarán hiába ragaszkodnánk hozzá, a streaming óriás mindenképp meg fogja fosztani a közönséget az offline letöltésektől a számítógépen.

Így tehát aki a jövőben internet kapcsolat híján is hasznát venné a Netflix-tagságának, az kénytelen lesz a telefonjára vagy egy táblagépre hagyatkozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.