Hirdetés

Zavarba ejtően közel lehet a halhatatlanság



|

Egy jövőkutató szerint akár 2030-ra elérhetjük az áttörést.

Hirdetés

Ray Kurzweilnek, aki informatikus és jövőkutató, egészen pontos tippjei voltak a múltban, amik sorra beigazolódtak az idő múlásával. 1990-ben például már megmondta, hogy 2000 előtt egy robot képes lesz legyőzni sakkban a világbajnokot, előre látta, hogy mekkora sikert aratnak majd a személyi számítógépek és okostelefonok, megjósolta a vezeték nélküli technológiák térnyerését és az internet robbanásszerű növekedését is, mielőtt mindenki számára egyértelművé vált volna.

Most egy merészet tippelt: szerinte néhány év múlva halhatatlanná válik az ember.

Hirdetés

Egészen pontosan azt mondta a halhatatlansággal kapcsolatban, hogy 2030-ra annyira fejlettek leszünk, hogy minden évben egy újabb évvel képesek leszünk kitolni a várható élettartamunkat. Kurzweil szerint a technika ekkor már ott tart majd, hogy nanorobotok fognak a véráramunkban folyamatosan tevékenykedni, amik állandó javításokat végeznek, a testünkön, az agyunk pedig biztonsági mentve lesz a felhőbe. Ekkor videókat, emlékeket, vagy bármit, egyszerűen küldhetünk majd az ismerőseinknek, könnyebben, jóval könnyebben, mint most egy e-mailt.

A szingularitást 2045-re várja, szerinte ekkor már olyan mélyen lesz integrálva az ember a számítógépbe (vagy fordítva?), hogy sokkal könnyebb lesz majd szexibbnek, okosabbnak és viccesebbnek lenni. Kell egy jó poén, egy ötletes megjegyzés? Az agyunk pillanatok alatt kér majd le a felhőből segítséget.

Nem tudjuk, hogy ebből mennyi fog bejönni, mindenesetre az biztos, hogy Kurzweil 2010-ben önvizsgálatot tartott, amiből kiderült, hogy 20 évnyi jóslatából 115 teljesen telitalálat volt, 12 nagyjából bejött, és csak három volt, amivel totálisan luftot rúgott. Nem rossz arány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.