Hirdetés

Zuckerberg metaverzuma olyan rossz, hogy még a saját dolgozói sem hajlandók használni



|

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a Meta már fenyegetéssel igyekszik rábírni az alkalmazottakat a Horizon Worlds használatára.

Hirdetés

Az egykori Facebook, Inc. közel egy éve fut Meta Platforms néven, amellyel a metaverzumra épülő jövőbe vetett hitét igyekszik kifejezni a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is üzemeltető vállalat. A VR-alapú alternatív valóság berobbanásától viszont még messze vagyunk, amit az is jelzett, hogy a cégvezető Mark Zuckerbergnek nemrég magyarázkodnia kellett a metaverzum központjául szolgáló platform, a Horizon Worlds ósdi grafikája miatt, miután egy szelfit posztolt belőle.

A jelek szerint pedig nemcsak az internet népe találja visszataszítónak a Meta kezdetleges metaverzumát, de még a szolgáltatáson dolgozó alkalmazottak sem hajlandók elidőzni a pixelvalóságban.

Hirdetés

Ez két belsős memóból derült ki, amelyeket a metaverzumért felelős vezető, Vishal Shah küldött az állománynak, s amelyekből nemrég a The Verge közölt részleteket. A szeptemberi keltezésű levelek arról árulkodnak, hogy komoly minőségi problémák vannak a Horizon Worlds alkalmazással, az év hátralevő részében ezért a Meta ezek kijavítására fog fókuszálni az újabb piacokon való elindulás helyett.

"De jelenleg az alkotóinktól, a felhasználóinktól, a játéktesztelőinktől és a csapatból sokan azt a visszajelzést kaptuk, hogy a stabilitási problémák és hibák összesített súlya túlságosan megnehezíti a közösségünk számára, hogy megtapasztalja a Horizon varázsát. Egyszerűen fogalmazva, ahhoz, hogy egy élmény élvezetes legyen és megtartsa a közönségét, először is használhatónak és jól kidolgozottnak kell lennie."

- írta Shah szeptember 15-én, lesújtó képet festve a Meta több milliárd dollárt felemésztő projektjéről. A vezető ugyanakkor részben annak tudja be a gondokat, hogy még a metaverzumon dolgozó kollégák is kerülik a szolgáltatást:

"Sokan közülünk nem töltünk olyan sok időt a Horizonban, és a tesztelési felületünkön ez elég világosan látszik is. Miért van ez így? Miért nem szeretjük annyira a terméket, amit építettünk, hogy állandóan használjuk? Az egyszerű igazság az, hogy ha még mi sem szeretjük, hogyan várhatjuk el, hogy szeressék a felhasználók?"

A Meta alkalmazottai azonban nem hallgattak a szép szóra, mivel egy szeptember 30-i üzenetben Shah már fenyegetésbe váltva közölte, hogy terv készül azoknak a menedzsereknek a felelősségre vonására, akiknek a csapatai nem lépnek be legalább hetente egyszer a Horizon Worldsbe, amely egyébként egy mindent összefogó kreatív platform akar lenni, ahol a közösség saját élményeket alkothat a játékoktól a VR-rendezvényekig.

A The Verge cikkére reagálva a Meta szóvivője nem cáfolta a kiszivárgott memók tartalmát, azt viszont leszögezte, hogy továbbra is biztosak a metaverzum fényes jövőjében, s hogy a projekten való munka egy "többéves utazás", melynek során egyre jobbá válik majd a termék. A Horizon Worlds kapcsán egyébként a vállalat még februárban közölte, hogy a platform felhasználói tábora átlépte a 300 ezer főt, azóta viszont nem volt újabb győzelmi jelentés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.