Hirdetés

480 Hz-es képfrissítéssel hasít az LG új OLED gaming kijelzője



|

Nem spórol a hertzekkel a koreaiak új panelja, amely akár több gaming monitorban is megjelenhet.

Hirdetés

Míg a konzolok csak a 2020-ban debütált 9. generációs gépekkel kezdték támogatni a 120 Hz-es képfrissítést, a számítógépeken - megfelelően erős hardver birtokában - ez már régóta nem nagy mutatvány, sőt: a piacon bőven válogathatunk 360 Hz-es képfrissítésű monitorok között, a 240 Hz-es szabvány pedig már az OLED-modellek körében is megvetette a lábát.

Az LG viszont most úgy döntött, hogy ideje tovább feszegetni a határokat, és egy 480 Hz-es képfrissítéssel támadó panelt jelentett be a január 9. és 12. között megrendezésre kerülő CES 2024 technológiai konferencia egyik attrakciójaként.

Hirdetés

A The Verge beszámolója alapján az LG Display egy 27 hüvelykes, 1440p-s felbontású OLED kijelzővel rukkolt elő, amely a szédületes képfrissítési ráta mellett rendkívül alacsony, mindössze 0,03 milliszekundumos válaszidővel dolgozik. A gyártó azt állítja, hogy a panel a META Technology nevű megoldás révén jobb fényerőt és nagyobb betekintési szöget kínál, valamint az iparág legalacsonyabb kékfény-kibocsátásával üzemel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen termékekben debütál a panel, de az LG azt ígéri, hogy még 2024 elején piacra dobja, így csak a partnereken múlik, hogy felhasználják-e a monitoraikban. Az LG Display egyébként néhány napja már beharangozott egy 32 hüvelykes OLED-monitort, ami a "Dual Hertz" technológiával szintén képes lesz a 480 Hz-es képfrissítésre, ám a 32GS95UE modellszámú újdonság csak 1080p-s felbontás mellett tudja a trükköt.

A CES 2024 pedig további újdonságokat is hoz majd, az LG ugyanis 31,5, 34, 39 és 45 hüvelykes megjelenítőket is visz az expóra, és persze nagy a rivális Samsung sem érkezik üres kézzel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.