Hirdetés

A Steam Decket és a Dockot is jobbá teszi a Valve új frissítése



|

A Valve tovább simogatja a SteamOS-t, új képességekkel szolgálva a hordozható játékgépe számára.

Hirdetés

Az utóbbi hetek ismét izgalmasan alakultak a Steam Deck körül, hiszen több mint másfél évvel az eredeti konfiguráció megjelenése után a Valve előbb csak leleplezte, majd a napokban piacra is dobta az új OLED-kiadást, amely a Nintendo Switch OLED Model receptje után szabadon egy nagyobb és szebb kijelzővel dobja fel az alap élményt.

Ez azonban nem jelenti, hogy a továbbra is forgalmazott normál Steam Deck kiesik a pikszisből, sőt: a gépeken futó SteamOS most egy fontos frissítést kapott, amely több hasznos újdonságot is elhoz a repertoárba, és még a konzolhoz tartozó dokkolót is kezelésbe veszi.

A SteamOS 3.5.5-ös kiadása elérhetővé tette a szeptemberi bétában már látott VRR, vagyis a változó képfrissítési gyakoriság támogatását, illetve a Steam Deck immáron a külső HDR kijelzőkkel is megbirkózik.

Hirdetés

További fontos változtatás, hogy az update megnyitotta az utat a képernyő színének kalibrálása és a processzor feszültségének csökkentése előtt, illetve a grafikai driver is frissült, melynek hála valamivel jobban fut a Bethesda szeptemberben megjelent űr-szerepjátéka, a Starfield.

Sokan örülhetnek annak is, hogy lehetővé vált a teljesítmény monitorozására szolgáló MangoHud réteg tartalmának személyre szabása, gyorsabb lett a gép felébresztése és több kontroller csatlakoztatása esetén stabilabbá tették a Bluetooth-kapcsolatot. Ami pedig az egyszerűen csak Steam Docknak hívott hivatalos dokkolót illeti, a 3.5.5-ös frissítéssel befutott 121-es Firmware révén már az állvány is támogatja VRR-kompatibilis külső monitorokat.

A Valve tehát egy egész vaskos csomagot szállított, a fentiekkel pedig még nincs is vége a módosítások listájának, amit ide kattintva olvashatsz teljes hosszában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.