Hirdetés

A Valve elárulta, miért nem kaptunk erősebb Steam Decket



|

Ha csak egy izmosabb Steam Deckre vársz, minden türelmedre szükséged lesz.

Hirdetés

Hónapok óta keringenek a pletykák és szivárgások arról, hogy a Valve egy új hardvert dobhat piacra, ám végül csalódniuk kellett azoknak, akik a Steam Deck egy erősebb változatára tippeltek, a gyártó ugyanis a Nintendo Switch 2021-es példáját követve csupán a meglévő hardverből hozott egy OLED-kijelzővel szerelt kiadást.

A nagyobb képernyőt, jobb üzemidőt és egy sor kisebb változtatást is kínáló Steam Deck OLED a hónap közepétől lesz rendelhető, addig viszont tovább folyik az álmodozás a vágyott teljesítménybeli ugrást is megadó Steam Deck 2-ről, amit most egy interjú állított takarékra.

Hirdetés

Az Eurogamer a Steam Deck tervezéséért felelős Greg Coomerrel és a hardvermérnök Yazan Aldehayyattal ült le beszélgetni, akik elmondták, hogy a Steam Deck OLED számos olyan fejlesztés köré épül, amelyek a 2022 februárjában boltokba került alapgép megalkotásakor még nem álltak rendelkezésre (pl. egy ilyen tulajdonságokkal bíró OLED-panel), vagy amelyeket azóta ajánlottak figyelmükbe a felhasználói visszajelzések (pl. fejlettebb Bluetooth-modul.) Ami viszont akkor és most sem elérhető, az szerintük a nagyobb teljesítmény:

"Nyilvánvalóan szeretnénk még nagyobb teljesítményt elérni ugyanabban a teljesítménytartományban, de ez a technológia még nem létezik. Ez az, amit szerintem Steam Deck 2.0-nak hívnánk. Az eredeti Steam Deck volt az első olyan pillanat, amikor úgy éreztük, hogy van elég GPU-teljesítmény egy olyan hordozható formában, amely lehetővé teszi az összes Steam-játék lejátszását. Szeretnénk, ha a wattonkénti teljesítmény gyorsan fejlődne, hogy ezt elérjük, de még nem igazán tartunk ott."

- nyilatkozta Aldehayyat. Magyarán a Valve hivatalos álláspontja egyelőre az, hogy ha akarnák sem tudnák előállítani a Steam Deck 2.0 névre méltó PC/kézikonzol hibridet, mert egyszerűen nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges hardveres technológia. Itt persze érdemes megjegyezni, hogy az első Steam Deck debütálása óta bemutatott rivális kézikonzolok, az ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go már valamivel izmosabb AMD Ryzen Z1 Extrem processzorokat alkalmaznak, így azért volt már fejlődés ezen a téren.

A Steam Deck OLED kizárólag 512 GB-os és 1 TB-os tárhellyel kapható, 569 és 679 eurós áron, az első rendeléseket pedig november 17-én 19:00 órától fogadja a Valve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.