Hirdetés

A Valve szabad utat enged az egyedi készítésű Steam Deck-burkolatoknak



|

Elérhetővé tették a közösség számára a hordozható PC CAD-fájljait.

Hirdetés

Február 25-én végre elkezdődik a Steam Deck kiszállítása, így a leggyorsabb/legszerencsésebb előrendelők heteken belül rávethetik magukat a Valve hordozható számítógépére. A rajtot kísérő hype apropóján a Valve most egy rendkívül szimpatikus lépést tett a közösség irányába.

A GitLaben ugyanis szabadon elérhetővé váltak a gép külső burkolatának CAD-fájljai, így aki szeretné, a Creative Commons licenc alapján teljesen legálisan 3D-nyomtathat saját héjat a Steam Deckhez.

Hirdetés

A Valve a Steam hivatalos blogján jelentette be a lépést:

"Helló! Jó hír minden bütykölőnek, átalakítónak, kiegészítőkészítőnek, vagy azoknak, akik 3D-nyomtatnának egy Steam Decket, csak hogy lássák, milyen érzés. Ma a Creative Commons licenc alatt letölhetővé tesszük a Steam Deck külső (felületi-topológiai) héjának CAD-fájljait. Ez magában foglal egy STP- és egy STL-modellt, valamint referenciaként a rajzokat (DWG). Alig várjuk, hogy lássuk, mit alkot a közösség!"

Az otthoni 3D-nyomtatáshoz szükséges fájlok ide kattintva érhetők el. A Valve döntése hunyorítva akár a Sonynak szánt fricskaként is felfogható, a japánok ugyanis vasszigorral sújtottak le a PlayStation 5 külsős gyártású burkolataira, hogy aztán piacra dobják a saját variánsaikat.  

A CAD-fájlok megosztása viszont nem jelenti, hogy a Valve automatikusan áldását adta az egyedi Steam Deck-burkolatok kereskedelmi célú gyártására, a fájlokhoz mellékelt licencdokumentum ugyanis azt írja, hogy az ilyesmiben gondolkodó felhasználóknak kapcsolatba kell lépniük a céggel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.