Hirdetés

Az NVIDIA szerint ennyivel gyorsabb 4K-ban az RTX 3090, mint az RTX 3080



|

Az NVIDIA hivatalosan is megosztotta, hogy az RTX 3090 esetében milyen extra teljesítményre számíthatunk, gamereknek érdemes alaposan átgondolni a döntést.

Hirdetés

Ha valakinek még maradtak kétségei az elmúlt napok, hetek szivárgásai után, hogy mire képes pontosan a GeForce RTX 3090, akkor az NVIDIA most tiszta vizet öntött a pohárba. A cég egy blogbejegyzésben árulta el, hogy a BFGPU-ja mindössze 10-15 százalékkal tudja 4K-s játékokban túlszárnyalni a GeForce RTX 3080-at.

A GeForce RTX 3090 elméletileg már kapható, az indulóára 1499 dollár, a drágább modellek 1800-ba is kerülhetnek. Az NVIDIA viszont előre elismerte, hogy a készletek extrém mértékben korlátozottak. 

Hirdetés

A kezdeti készlethiány miatt elnézést is kért az NVIDIA, tudják, hogy a helyzet dühítő, ezért dolgoznak a partnereikkel, hogy a következő hetekben nagyobb készletek fogadják a vásárlókat. 

A GeForce RTX 3090 elsősorban tartalomgyártóknak, professzionális felhasználóknak és nagyon hardcore rajongóknak lehet ideális választás, elvégre több mint kétszer annyiba kerül, mint egy GeForce RTX 3080, de maximum 15 százalékkal jobb 4K-ban.

Ha valaki nem munkára veszi a kártyát vagy nem 8K-ra tervez, az RTX 3080 minden szempontból jobb választás. Aki pedig nem siet, annak érdemes kivárnia, hogy mire lesz képes a Radeon RX 6000-es széria. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.