Hirdetés

Egy hónappal csúszhat a GeForce RTX 40-es széria megjelenése



|

Egy friss szivárgás alapján a GeForce RTX 4000 és a belépő szintre érkező GTX 1630 rajtját is elhalasztotta az Nvidia.

Hirdetés

Nemrég adtuk hírül, hogy egy közismert szivárogtató szerint a 4090, 4080 és 4070 sorrendben érkeznek majd az Nvidia RTX 40-szériás videokártyái, előtte pedig arról is szárnyra kapott egy pletyka, hogy a júniusban megjelenő GTX 1630 váltja a matuzsálemi GTX 1050 Ti-t az abszolút belépő kategóriában.

Ezek kapcsán közölt most egy új értesülést a több meg nem nevezett iparági forrásra hivatkozó VideoCardz.com, amely szerint a zöldek kénytelenek voltak elhalasztani az említett vasak megjelenését.

Hirdetés

A gyakran valóban jól értesültnek bizonyuló lap úgy tudja, hogy az eredetileg június 15-re időzített GTX 1630 rajtját határozatlan ideig kellett csúsztatnia az Nvidiának, amit a források ellátási (alkatrészhiány) gondokkal magyaráznak. A szűkösség állítólag nem érinti magát a GPU-t, hanem egy másik alkotóelemből, vagy alkotóelemekből nincs elég.

Ami pedig az őszre várt RTX 40-es sorozatot illeti, a VideoCardz szerint is a korábban kiszivárgott 4090, 4080, 4070 lesz a megjelenési sorrend, ám az eddigi augusztus, szeptember, októberi piacra kerülés helyett az Nvidia már szeptember, október, novemberi rajtokkal számol. A cikk ugyanakkor megjegyzi, hogy ez az értesülés még nem zárja ki, hogy végül mégis hamarabb érkeznek a következő generációs hardverek.

Magyarán ahogy az ilyenkor lenni szokott, ezen a ponton még minden és annak az ellenkezője is lehetséges, ám nincs már olyan messze az őszi szezon, amikor vélhetően biztosabbat is megtudunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.