Hirdetés

Egy komplett vagyonba kerülhet az Nvidiának az RTX 4000-es széria gyártása



|

Ráadásul olyan nagyágyúkkal kell versengenie a zöldeknek, mint az Apple vagy a Qualcomm.

Hirdetés

Már elég unalmas ezt emlegetni, de sajnos még mindig kerültek a helyükre a dolgok a videokártya-piacon, így a PC-s játékosokat továbbra is készlethiány vagy csillagászati árak fogadhatják vásárlás közben.

Szerencsére nem kizárt, hogy rövidesen jelentősebb mértékben javulhat a helyzet, de az sem volna már túlságosan meglepő, ha az RTX 40-es széria bejelentésekor még mindig az egekben lenne a 30-as sorozat darabjainak ára. Pedig lassan már elkezdhetünk készülni az új GPU-k érkezésére, amelyek nem mellesleg nagyon sokba kerülhetnek a gyártó számára.

Hirdetés

A Hardware Times szerint az Nvidia készen áll arra, hogy idén szeptemberben bemutassa az RTX 4000-es videokártyákat, és a vállalat egy pénzügyi beszámolójából az is kiderült, hogy már 9 milliárd dollárt elköltöttek a friss hardverek gyártásához szükséges komponensek beszerzésére. Ebből a pénzből alaposan be lehet raktározni a TSMC 5nm-es chipjeiből, amelyeknek köszönhetően az új GPU-k még jobb teljesítményt nyújhatnak, és felvehetik a harcot az AMD RDNA 3-as megoldásával is.

Egyelőre nem világos, hogy a hatalmas költségek meglátszanak-e majd a fogyasztói árakon is, de jó eséllyel ez volt a legjobb járható út a gyártó számára, hiszen a chiphiány és az olyan versenytársak, mint az AMD, az Apple, vagy a Qualcomm alaposan megnehezíthetik a szükséges alkatrészek beszerzését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.