Hirdetés

Gépi tanulással segítheti a játékosokat a PlayStation következő kontrollere



|

Izgalmas tervek láttak napvilágot a Sony műhelyéből.

Hirdetés

A három éve megjelent PlayStation 5 nemcsak az előző konzolgeneráció hardveres erejére licitált rá, de a régi DualShock 4 kontroller helyett is leszállította a DualSense-t, amely teljesen új szintre emelte a haptikus visszajelzéseket, mélyebb immerziót téve lehetővé a játékosok számára.

Habár az új vezérlő képességei azóta is páratlannak számítanak a piacon, a Sony nem ül a babárjain, hanem máris a következő nagy dobáson dolgoznak a mérnökei.

A GameRant beszámolója alapján ugyanis a japán vállalat november 30-ával levédetett egy új kontrolleres technológiát, amely egyenként megvilágított felvillanó gombok segítségével adhatna tippeket a haladásban elakadt játékosoknak.

Hirdetés

A rendszer gépi tanulással tapasztalná ki, hogy mikor lehet szükség az extra támogatásra, amit a mostani érintőpad helyére kerülő kijelző egészítene ki. A megoldásról az alábbi ábra árulkodik:

Arról sajnos nem szól a fáma, hogy miként hatna mindez a vezérlő üzemidejére, hiszen a gombok kivilágítása és a kijelző extra energiát fogyasztana, és már a DualSense sem túl izmos ebből a szempontból. Az viszont bizonyos, hogy a Sony elképzelése izgalmasan hangzik, ráadásul a GameRant emlékeztet, hogy a cég korábban egy másik szabadalmat is levédetett, amin kontrollerbe beépített kijelző szerepelt.

Fontos ugyanakkor leszögeznünk, hogy a hasonló bejegyzések távolról sem garantálják a bennük taglalt technológiák kereskedelmi forgalomba kerülését. A legközelebb a régóta pletykált PlayStation 5 Prónál lenne esély egy nagyobb DualSense-ráncfelvarrásra, ám egyelőre csupán a normál PS5 kecsesebbre szabott variánsát kaptuk meg a gyártótól.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.