Hirdetés

Hamarosan erősebb GPU-t kaphat az egyik legnépszerűbb videokártya



|

Ez persze nem azt jelenti, hogy erősebb lesz, mint a most kapható modellek.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt az első helyre tört az Nvidia GTX 1650 a Steam hardveres felmérésén, a regnálása azonban nem tartott sokáig, már az RTX 3060 a legnépszerűbb videokártya a játékosok között. A GeForce GTX 1650 azonban továbbra is jó választás azoknak, akik abszolút belépő szintben gondolkodnak, de azért fontos, hogy legalább a kompetitív címeket rendes képkockasebességgel tudják játszani.

Most úgy néz ki, hogy logisztikai változások miatt más GPU-t kaphatnak a jövőben érkező GTX 1650-ek, nem érdemes azonban örülni, hiába fölfelé lép a modell, nem lesz nagyobb a teljesítmény.

Hirdetés

Jelenleg a GTX 1650-ek a Turing architektúra leggyengébb grafikus processzorával, a TU117-tel vannak szerelve, ez azonban kifogyóban van, és bár már az RTX 30-as széria is egészen elérhető ársávba került, a kínai lapkagyártóknak egyelőre eszében sincs leállítani a modell gyártását.

Ezért most úgy néz ki, hogy a széria erősebb GPU-ira alakíthatják át a lapokat, hamarosan a TU116-os vagy a TU106-os veheti át a belépő szintű videokártya magjának helyét. Természetesen ez sok módosítást kíván, hiszen a nagyobb szilikon többet fogyaszt, a GTX 1650-es specifikációját viszont mégsem léphetik át.

Egyelőre nehéz megtippelni, hogy mi lesz a videokártya sorsa, viszont már most is vannak elszórva olyan GTX 1650-esek, amikben a két erősebb GPU dolgozik. Ez valószínűleg mindenkinek egy jó kompromisszum, hiszen a gyártók továbbra is előállíthatják a belépő szintű videokártyát, az Nvidia pedig ki tudja szórni a felgyülemlett GPU-kat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.